Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

TUI želi s Agrokorom dovesti goste i u Kupare

13.02.2014.


Jednu od najvećih svjetskih turističkih kompanija TUI Travel zanima investiranje u različitim dijelovima Hrvatske, ponajprije u područje oko Dubrovnika, u Splitu i Puli, a plan je da broj gostiju koje će TUI dovesti na odmor u Hrvatsku poraste sa sadašnjih 100 tisuća na oko pola milijuna, najavio je Neil Evans, direktor TUI Hotels&Resorta, na panelu održanom u srijedu u sklopu konferencije Adria Hotel Forum.

 

Svoje investiranje u Hrvatskoj TUI je pokrenuo prošle godine kao suvlasnik Karisma Hotels Adriatica, zajedno s Agrokorom i meksičkim Karisma Internationalom. Grupacija je ljetos preuzela Hotele Koločep, ušla u predstečajnu pogodbu za Živogošće te pokazala interes za Kupare.”Naše preferencije u Hrvatskoj nisu gradnja novih objekata, već ulazak u starije objekte na odličnim lokacijama, kojih je mnogo, te ulaganje u njihovu obnovu i razvoj specifičnih turističkih proizvoda. Radimo na taj način da u projekte ulazimo s lokalnim partnerima kao što je Agrokor, koji poznaju lokalne uvjete poslovanja. Hrvatska ima odličnu perspektivu za turistički razvoj koji planiramo iskoristiti. Uz naše kapacitete neće nam biti teško podići naše avione i dovesti goste”, kaže Evans.

 

Naveo je i primjer Grčke, u kojoj je TUI krenuo s tri hotela, a trenutačno je suvlasnik portfelja od 34 hotela. Domaći hotelijeri upozoravaju na to da Hrvatska ne može očekivati znatniji dolazak jakih investitora dok se ne ostvare mjere za podizanje konkurentnosti. Kristian Šustar iz Udruge hotelijera istaknuo je porezno opterećenje prema kojem je hrvatski turizam među zadnjima na ljestvici konkurentnosti.

Poslovni.hr

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja