Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Umro kap. Ante Jerković

16.02.2014.


Nakon duge i teške bolesti u 70-toj godini života u bolnici u njemačkom Mainzu umro je kapetan Ante Jerković. Iza njega je ostala supruga, četvoro djece i šestoro unučadi.

 

 

Rođen je 14. studenoga 1944. godine u Bariju u Italiji. Diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku. Svoju karijeru kao pomorac započeo je 1963. godine kao kadet, a zatim časnik plovidbe na brodovima Atlantske plovidbe.

 

 

 

Godine 1976. godine se ‘iskrcao’ i zaposlio u kopnenim službama na poslovima kadrovskog referenta, potom informatike da bi 1978. godine postao pomoćnik šefa Charteringa, a poslije i šef Charteringa. Od 1990. godine je predstavnik Atlantske plovidbe u Londonu odakle se 1994. vratio u Hrvatsku. Najprije je bio direktor, a potom predsjednik Uprave društva gdje je ostao do umirovljenja krajem 2010. godine, od kada je obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora dubrovačkog brodara.

 

 

Za Atlantsku plovidbu bilo je to razdoblje obilježeno ulaganjima, modernizacijom i povećanjem flote, ali i širenjem poslovanja na hotelijerstvo kupovinom tri hotela (Hilton, Lapad i Grand) te na zračni prijevoz (Dubrovnik Airline) i informatičku tvrtku Laus CC.

 

 

 

Kapetan Ante Jerković bio je i dugogodišnji počasni konzul Kraljevine Nizozemske. U Upravi VK Jug od 1979. godine. U više je mandata bio potpredsjednik kluba, a zadnjih godina i počasni predsjednik Kluba. Bio je u predsjednik udruge Mare Nostrum te sudjelovao u radu lokalnih gradskih vlasti, te član u Upravnom odboru karitative fondacije Croatia Monuments Appeal. Godine 2008. dobio je nagradu CROMA-e za menadžera godine u kategoriji velikih poduzeća, a 2009. iz ruku tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića primio odlikovanje – Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

 

 

 

Kapetan Jerković bio je dugogodišnji član Uprave JK Orsan kao i jedan od osnivača Rotary cluba Dubrovnik te jedan od njegovih bivših predsjednika.

 

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja