Ponedjeljak, 6. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Održan Okrugli stol o socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

26.02.2014.


U organizaciji Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije, a u sklopu programskih aktivnosti EU projekta PEGASUS u hotelu Excelsior danas je održan Okrugli stol na temu  "Socijalno uključivanje i zapošljavanje marginaliziranih skupina – mogućnosti i izazovi". Okrugli stol otvorila je zamjenica župana Marija Vučković.

Upučujući riječi dobrodošlice zamjenica Vučković naglasila je važnost socijalnog poduzetništva u našoj županiji, njegove otpornosti na krizu te posebno istaknula kako Dubrovačko-neretvanska županija predano radi na uključivanju marginaliziranih i teško uključivih skupina u društvo.

Svrha projekta je potaknuti zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih skupina stvaranjem novih oblika zapošljavanja kao što su socijalne zadruge.

 

Uvodno izlaganje na Okruglom stolu  imao je dr. sc. Franco Veltro, predstavnik talijanske socijalne zadruge Laboratorio Aperto,  koji je prezentirao iskustva i dobre prakse socijalnog uključivanja i  zapošljavanja psihički oboljelih osoba u gradu Campobasso, u talijanskoj pokrajini Molise. Uz predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, kao nositelja projekta PEGAUS, te županijske centre za socijalnu skrb, partnere u provedbi projekta,u radu Okruglog stola sudjelovali su predstavnici razvojnih agencija, udruga civilnog društva, gospodarskih i javnih institucija s područja Županije.

 

Zaključak ovog Okruglog stola bio je poduzimanje daljnih koraka radi umrežavanja javnog, poslovnog i civilnog sektora u svrhu rješavanja socijalnih pitanja za dobrobit pojedinca i zajednice. 

Najčitanije (7 dana)

KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji
Brojni slovački turistički agenti posjetili Dubrovnik


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja