Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Dječje vjenčanje u općinskoj vijećnici

28.02.2014.


Djeca skupine Tratinčice, Ciciban i Školjkice župskog Dječjeg vrtića danas su uz pomoć svojih teta organizirala trostruko vjenčanje.

 

-S ovim projektom započeli smo u listopadu s ciljem da bude gotov pred kraj maškaranih dana. Sve je počelo spontano, na dječje inzistiranje.  Jedan se dječak zaljubio u djevojčicu i želio se s njome oženiti, a drugoj djeci je to bilo drago. Pa zašto onda i ne organizirati vjenčanje. Pridružila su se još dva para, našli su kumove i sve ostalo što ide. Nismo ih puno forsirali, već smo s njima jedino učili zdravicu i pokoju svadbenu pjesmu, a sve ostalo je bilo na njima, objašnjava nam tete Katija Vianelli.

 

I tako su se danas u župskoj Vijećnici, sve kako i spada, oženili Lana  Vlašić i Adriano Brković, a kumovi su im bili Antonio Kisić i Laura Fjorović, zatim  Ema Tonković  i Roko Botica s komovima Paolom Borovinom i  Markom Vukorepom, te Petra Šišević i Marko Vukorep i kumovi su im bili Paula Borovina i Roko Botica. Za velečasnog se pripremao Matej Duplica, ali se jutros razbolio pa ga je uspješno zamijenio Antonio Grošeta.

 

Svatovi su imali i glazbenike i to i Tomi Jazvin, Toni Jakobušić i Kimi Sučić. Barjaktar je bio Marko Bračić, dok  je zdravicu nosio Antonio Perović, a domaćini su bili Antonio Kisić i Tomi Jazvin.

 

Sve se odvijalo pod budnim okom teta Katije Vianelli, Sanje  Ćerlek, Nede Barović, Sanje Habibović, Marije Vujnović i Vinke Padovan, a u svatove su došli i mame i tate,  bake i djedovi, druge tete iz vrtića,  svi su došli vidjet kako su to djeca pripremila.

 

I naravno velečasni im je rekao da poljube mladu, pa je bilo dosta poljubaca,  a potom su mladenci i darovani slikama. Nakon povratka iz Vijećnice u vrtićke prostorije pripremljena je svadbeni tratamenat s kolačima i sendvičima.  „Pao“ je i prvi ples, te rezanje torte uz neizostavni šampanjac, a mladenci su dijeli i konfete.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja