Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO - Počeo tečaj za sommeliere u organizaciji DUNEA-e

28.02.2014.


Trodnevni tečaj za sommeliere – prva razina, kojeg je organizirala Regionalna razvojna agencija DUNEA kroz svoj projekt WiNe, počeo je danas u Hotel Royal Princess. Vrijednost tečaja za svakog polaznika je 2.700 kuna, od kojih DUNEA sufinancira 80 posto, a poslodavci 20 posto cijene. Tečaj je namijenjen djelatnicima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu koji rade na poslovima s vinom, s ciljem obuke stručnog osoblja u smjeru što bolje valorizacije vina, kao našeg autohtonog proizvoda.

 

 

Prvog dana tečaja, predavači iz Hrvatskog sommelier kluba, upoznali su 27 polaznika s osnovama sommelierstva, a slijede lekcije iz vinogradarstva, enologije i proizvodnje vina, sastava grožđa, mošta i vina, tehnike degustacije, sustavi ocijenjivanja vina... Za sutra je planiran posjet vinskom podrumu. Nakon obuke polaznici će polagati ispit te dobiti potvrdu o završenom tečaju prve razine.

 

 

U sklopu ovog istog projekta – WiNe, DUNEA od 24. do 26. travnja ove godine organizira i prvi regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine, a tečaj za sommeliere bila je jedna od uvodnih aktivnosti festivala. Svi oni koji su zadovoljavali uvjete, a nisu se uspjeli upisati ovaj put, imat će novu priliku krajem godine, kada će DUNEA ponovno organizirati i sufinancirati obuku za buduće sommeliere.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja