Subota, 21. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Župsko predstavljanje na Samoborskom fašniku

01.03.2014.


Samoborski fašnik ušao je u drugi vikend u kojem su sudjelovali i gosti sa Župskog karnevala. Fašnik je ove godine imao natkriveni trg, pa je bez straha od kiše, program na svih pet fašničkih lokacija održan  onako kako je i bilo zamišljeno: red maskiranih gostiju, red glazbe, red dobre zabave. 

 

 

Iz susjedne Slovenije u Samobor su se došli zabaviti karnevalisti iz Dobove uz njihov mariachi sastav La Paloma, a iskoristili su priliku i službeno se kucnuti te nazdraviti sa samoborskim Princom Fašnikom na druženju u gradskoj vijećnici. Valove dobrog raspoloženja Slobodnom fašničkom republikom proširili su i maskirani gosti s juga Hrvatske, iz Makarske i Župe dubrovačke. 

 

 

Standardno su se predstavile i pojedinačne i grupne maske, u lovu na mjesta u finalu završnog dana fašnika, u utorak. Za milozvučni dio programa zaduženi su bili F5, tj. bivši Fali 5 te Cherkezi United u Halternativnom dijelu fašnika, kao i županjski rockeri Opća opasnost i Black and White.

 

 

Subotnji fašnički program počeo je već u 10 sati paradom dječjih maski iz vrtića, zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Od 11 sati trči se i tradicionalna fašnička dječja orijentacijska utrka Srakotrk, a fanovi fašničkih sportskih aktivnosti mogu se rekreirati i na klizalištu u bivšoj vojarni, gdje od 14 do 17 sati traju okršaji u Metloboju - hokej s metlama i Kraflingu - boćanju s demižonima. Za najmlađe su pripremljene i predstave za djecu te likovne radionice na Trgu Matice hrvatske od 10 do 12 i 15 do 17 sati. 

 

 

U subotu se na središnjem gradom trgu od 15 sati predstavljaju maskirani gosti iz slovenskih Senova i Šmarjeških toplica te makedonskog Kičeva, a tu su i hrvatske maškare iz Vrbovca, Lučkog, Drvenika, Slavonskog Broda, Župe dubrovačke i Brdovca. U 17 sati na pozornicu dolaze GlooHie, za red smijeha zadužena je Marina Orsag, a od 18:30 Zahod za zapošljavanje KUD-a Oštrc. U Livadićevoj ulici paralelno se održava i Etnocest, odnosno druženje u taborima mjesnih odbora.

 

U glazbenom dijelu programa subota pripada grupama Kawasaki 3P u 20 sati i U pol 9 kod Sabe u 22 sata na središnjoj pozornici te Neki novi klinci i Status band u fašničkom šatoru, poručuju organizatori.

Vezane vijesti

Župljani na Samoborskom fašniku

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja