Srijeda, 29. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Župsko predstavljanje na Samoborskom fašniku

01.03.2014.


Samoborski fašnik ušao je u drugi vikend u kojem su sudjelovali i gosti sa Župskog karnevala. Fašnik je ove godine imao natkriveni trg, pa je bez straha od kiše, program na svih pet fašničkih lokacija održan  onako kako je i bilo zamišljeno: red maskiranih gostiju, red glazbe, red dobre zabave. 

 

 

Iz susjedne Slovenije u Samobor su se došli zabaviti karnevalisti iz Dobove uz njihov mariachi sastav La Paloma, a iskoristili su priliku i službeno se kucnuti te nazdraviti sa samoborskim Princom Fašnikom na druženju u gradskoj vijećnici. Valove dobrog raspoloženja Slobodnom fašničkom republikom proširili su i maskirani gosti s juga Hrvatske, iz Makarske i Župe dubrovačke. 

 

 

Standardno su se predstavile i pojedinačne i grupne maske, u lovu na mjesta u finalu završnog dana fašnika, u utorak. Za milozvučni dio programa zaduženi su bili F5, tj. bivši Fali 5 te Cherkezi United u Halternativnom dijelu fašnika, kao i županjski rockeri Opća opasnost i Black and White.

 

 

Subotnji fašnički program počeo je već u 10 sati paradom dječjih maski iz vrtića, zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Od 11 sati trči se i tradicionalna fašnička dječja orijentacijska utrka Srakotrk, a fanovi fašničkih sportskih aktivnosti mogu se rekreirati i na klizalištu u bivšoj vojarni, gdje od 14 do 17 sati traju okršaji u Metloboju - hokej s metlama i Kraflingu - boćanju s demižonima. Za najmlađe su pripremljene i predstave za djecu te likovne radionice na Trgu Matice hrvatske od 10 do 12 i 15 do 17 sati. 

 

 

U subotu se na središnjem gradom trgu od 15 sati predstavljaju maskirani gosti iz slovenskih Senova i Šmarjeških toplica te makedonskog Kičeva, a tu su i hrvatske maškare iz Vrbovca, Lučkog, Drvenika, Slavonskog Broda, Župe dubrovačke i Brdovca. U 17 sati na pozornicu dolaze GlooHie, za red smijeha zadužena je Marina Orsag, a od 18:30 Zahod za zapošljavanje KUD-a Oštrc. U Livadićevoj ulici paralelno se održava i Etnocest, odnosno druženje u taborima mjesnih odbora.

 

U glazbenom dijelu programa subota pripada grupama Kawasaki 3P u 20 sati i U pol 9 kod Sabe u 22 sata na središnjoj pozornici te Neki novi klinci i Status band u fašničkom šatoru, poručuju organizatori.

Vezane vijesti

Župljani na Samoborskom fašniku

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja