Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Skitamo svijetom u Mjesecu knjige

16.10.2013.


Nacionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava pod geslom „Tko čita (ne) skita“, a u sljedećih mjesece dana, od 15. listopada do 15. studenog ponudit će niz zanimljivih programa u  prostorima Dubrovačkih knjižnica.

 

S PRIČOM OKO SVIJETA

Naše najmlađe povest ćemo u šetnju svijetom kroz dva programa pričaonica najljepših bajki na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad za djecu vrtićkog i mlađeg školskog uzrasta.  Dječji odjel od 21. listopada počinje s pričaonicama „Pssst… pričamo  priče“ za predškolce i prvaše koje će se redovito održavati u dva jutarnja termina u dogovoru s tetama i učiteljicama.

Drugi naš program „S pričom oko svijeta“ namijenjen je učenicima drugih i trećih razrede osnovnih škola. Osim što će čuti priče iz raznih zemalja svijeta, u edukativnom dijelu će dubrovačka djeca upoznati se i sa običajima, jezikom, glazbom, arhitekturom i drugim zanimljivostima iz odabrane zemlje.

Ovim se programima u Mjesecu knjige priključujemo prvoj nacionalnoj kampanji „Čitaj mi!“ čiji je osnovni cilj populariziranje čitanja naglas i razvijanja svijesti o važnosti čitanja djeci o već od njihova rođenja.

Pozivamo tete vrtićkih grupa i učiteljice prvaša, drugaša i trećaša da, ukoliko su zainteresirane za pričaonice, svoj dolazak prijave do 20. listopada na telefon 323 911 (lokal 12). Sve pričaonice će se održavati u jutarnjim satima u 9 i 11 sati.

Također ćemo 25. listopada i 15. studenog s početkom u 18 sati prirediti program „Otvorene pričaonice“ s najljepšim bajkama tog tjedna na koji pozivamo svu dubrovačku djecu i ljubitelje dobre priče.

 

NATJECANJE „ČITAJMO NAGLAS“

Pridružili smo se i "Natjecanju u čitanju naglas" koje se organizira u okviru Europske godine čitanja naglas „Čitajmo naglas, čitajmo zajedno“. Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola od 3. do 8. razreda u gradovima Republike Hrvatske. Cilj je ove akcije poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog  natjecateljskog duha. Dubrovački učenici će se natjecati 4. studenog na Odjelu za djecu i mlade, a pobjednici će nastupiti na finalnom natjecanju koje će se održati 13. studenog na Interliberu.

            Bogati program na Odjelu za djecu i mlade upotpunit će nam gostovanje igrokaza „Ronilac bisera“ dramske skupine Knjižnice Ston, koji ćete moći pogledati 8. studenog s početkom u 18 sati, a i ove godine će literarnu radionicu „Moja priča“ održati dubrovačka spisateljica Marija Đanović.

 

HLAPIĆEV 100. ROĐENDAN

Obilježavanju 100. rođendana mnogima omiljenog lika iz djetinjstva – šegrta Hlapića pridružujemo se programom „Hlapiću, sretan ti stoti rođendan“ koji će se kroz niz čitaonica „Čudnovatih zgoda…“ održati u knjižnici u Mokošici. Ogranak u najvećem gradskom naselju priređuje i čitanje na engleskom jeziku 21. listopada i 4. studenog prema pričama Dr. Seussa: „One fish, two fish“ i „The cat int he hat“ koje će voditi Natasha Daldon.

Ogranak Mokošica ponudit će i predavanje „Važnost čitanja od najranije dobi“ 23.10. u 19 sati, kao i radionicu „Povijest knjige: od kamena do e-čitača“ 5. 10. s petašima OŠ „Mokošica“.  Uspješni program „Mali tečaj informatike za umirovljenike“ nastavlja se prema dogovoru u ogranku tijekom Mjeseca knjige.

Skitat će svijetom i mališani mokošičkog vrtića kroz program „Pričom preko granice“ koji će ih prilikom posjeta knjižnici povesti na putovanja Afrikom, Australijom, Kinom i Južnom Amerikom.

 

MOTOCIKLOM DO ZANZIBARA

 

Skitnju kontinentima priprema i Glazbeni odjel Narodne knjižnice Grad koji kroz 5 tjedana trajanja Mjeseca knjige priređuje slušaonice glazbe s 5 kontinenata.

Sljedećeg utorka, 22. listopada u Narodnoj knjižnici Grad priređujemo obilježavanje lika i djela Miroslava Krleže „Čitate li Krležu?“, dok će 30. studenog u Sali zrcala multimedijalno predavanje „Motociklom do Zanzibara“ održati poznati hrvatski avanturist i putopisac Davor Rastuhar. Očekuje nas još niz predavanja, među kojima istaknimo ona naše voditeljice matične službe Marice Šapro-Ficović „Život knjižnica, knjižničara i korisnika pod opsadom u ratu u Hrvatskoj od 1991. do 1995.“, kao i gostovanje predavanja „Nevigjeno“ sa stonskog Kinookusa, koje će održati povjesničar umjetnosti Ivan Vigjen u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik tijekom studenog.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja