Ponedjeljak, 27. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Nema pročišćivača Omble ni za godinu dana

16.10.2013.


Projekt  pod nazivom “Uređaj za pročišćivanje voda izvora Omble uvjetima povećane mutnoće” kandidiran je od strane Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA u travnju ove godine, a uz prethodni dogovor s nositeljem projekta, Vodovodom Dubrovnik, na raspisani natječaj za tehničku pomoć projektima koji će se financirati iz strukturnih fondova, a čija vrijednost prelazi 10 milijuna kuna. Spomenuti natječaj raspisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Natječajem bi se financirala izrada potrebne dokumentacije projekta kao prvog preduvjeta prijave ove ideje na nadolazeće fondove. Inače, procjenjena vrijednost samog projekta je između 70 do 100 milijuna kuna, piše Andrea Novaković, direktorica Durae u odgovoru dubrovačkom Eko-Centru Zeleno Sunce, te nastavlja:

- Prijavljeni projektni prijedlog je u fazi administrativne provjere nakon čega slijedi kvalitativna ocjena po kojoj se očekuje dodjela tehničke pomoći projektu u vidu konzultanata koji će biti na raspolaganju za izradu sve potrebne dokumentacije za kandidiranje ovog projekte za strukturne fondove.

 Konkretan tijek procesa prijave na strukturne fondove biti će poznat tek nakon donošenja tzv. Operativnih programa iz kojih će se financirati pojedini projekti, a oni su trenutno u fazi donošenja od strane relevantnih Ministarstva.

 Inače, dosadašnja praksa je pokazala do od prijave projekta na europski natječaj do početka njegove realizacije može proteći i do godine dana zbog zahtjevnih faza ocjenjivanja, stoji u pirmu Andree Novaković.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja