Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zamjenik župana Obuljen o izradi Strategije pametne specijalizacije

07.03.2014.


Zamjenik župana Davorko Obuljen sudjelovao je na sastanku koji se o izradi Strategije pametne specijalizacije i u organizaciji Hrvatske zajednice županija održao u Virovitici.

 

 

Čelnici županija na sastanku su se  upoznali s dosadašnjim rezultatima izrade Strategije su raspravljali o daljnjem smjeru aktivnosti. Ministarstvo gospodarstva je prepoznalo važnost uključivanja županija u izradu ovog strateškog dokumenta, budući da će njime definirati ključne odrednice za podizanje konkurentnosti ekonomije Republike Hrvatske i dati smjernice koje su to tržišne niše i prednosti u okviru prioritetnih gospodarskih sektora ključne za razvoj gospodarstva naše zemlje u razdoblju do 2020. godine.

 

 

U čitavoj Europskoj uniji, regije odnosno županije su nosioci gospodarskog razvoja i upravo kroz Strategiju specijalizacije, koriste svoje komparativne prednosti te time na razini države doprinose cjelokupnom regionalnom i gospodarskom rastu i razvoju. Izrada Strategije pametne specijalizacije u sklopu IPA projekta, započela je u kolovozu 2013. godine, a predviđeni rok izrade je drugi kvartal 2014. godine.

 

 

Republika Hrvatska kao i sve druge zemlje članice ima obavezu izraditi Strategiju pametne specijalizacije, te je izrada iste preduvjet za korištenje fondova EU namijenjenih za investicije u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije te je, kao takva, preduvjet za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova u financijskoj perspektivi 2014. do 2020. godine.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja