Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić: Neka Konavle i Župa ostanu općine, a ostali nek se „vrate“ Gradu

18.03.2014.


Općine Konavle i Župa dubrovačka imaju poveći broj stanovnika i trebaju ostati općine, ali Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Trpanj i Mljet mogu ostati sami ako žele, ali ako u nekom budućem razdoblju žele ući u sastav Grada, neka dođu.  Dubrovnik ne smije biti sebičan. Zašto ne bismo pomogli općine da i njima bude bolje, da imaju veće proračune, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, govoreći o regionalnom ustroju Hrvatske.

 

 

Također je kazao kako će predložiti dubrovačkom Gradskom vijeću da se osnuje Fond za pomoć općinama, prema kojem će se moći kandiditati sve općine juga Hrvatske.

 

 

Vlahušić se osvrnuo i na činjenicu da se mnogi stanovnici okolnih općina ljute što i oni nemaju niz povlastica kao i stanovnici Grada Dubrovnika, primjerice subvenzije zrakopolova i autocestarine do Zagreba, te naglasio kako je to zakonski nemoguće jer oni nemaju prebivalište na području Grada Dubrovnika. Rekao je i kako su mnogi zbog beneficije koje je nudio Zakon o područjima od posebne državne skrbi prijavili boravište na području Župe dubrovačke, Konavala i Primorja, te da se sad žale, što primjerice ne mogu upisati dijete u gradske vrtiće.

 

 

Pitajući se što će biti kad im se ukinu beneficije koje imaju na područjima od posebne državne skrbi gradonačelnik Vlahušić je te građane  pozvao da se vrate u Grad Dubrovnik i tu ostvare sve prednosti koje imaju i drugi s dubrovačkih prebivalištem.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja