Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Na kavi s duhovnikom o letargiji

19.03.2014.


U sklopu mjesečnog promišljanja o letargiji, u organizaciji mladih okupljenih oko dubrovačkog Studentskog katoličkog centra (SKAC), ovog utorka 18. ožujka u prostorijama Samostana sv. Klare na red je došla tzv. "kava s duhovnikom". Riječ je o druženju mladih koji su zajedno s jednim duhovnikom, tj. svećenikom promišljali o mjesečnoj temi. Ovog puta taj duhovnik je bio don Hrvoje Katušić, koji je prije same „kave s duhovnikom“ uistinu skuhao kavu i čaj, te su mladi nakon toga u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi razgovarali o letargiji.

 

 

 

Ivan Lučić uveo je ukratko u mjesečnu temu, nakon čega je don Hrvoje pokušao dati odgovor na pitanje što bi Crkva rekla o letargiji, a krenuo je od biblijskog odlomka iz Markovog evanđelja. Zatim je kazao da je u povijesti Crkva nažalost znala nastupiti kao da „ima“ istinu, kao da je posjeduje, što danas više nije slučaj, a kao primjer naveo je i trenutnu raspravu o pitanju primanja sakramenata rastavljenih i civilno ponovno vjenčanih, te je potaknuo okupljene mlade da zajednički promišljaju o raznim temama, naglasivši da on ne želi dati gotove zaključke.

 

 

 

Zatim je donio prvu rečenicu iz dokumenta Drugog vatikanskog koncila Gaudium et spes: „Radost i nada, žalost i tjeskoba ljudi našeg vremena, osobito siromašnih i svih koji trpe, jesu radost i nada, žalost i tjeskoba također Kristovih učenika.“ Svi zajedno su zaključili da je Isus svačiju radost i nadu, žalost i tjeskobu, doživljavao kao svoju, a to je primjer i zadatak i svakom vjerniku. Naglašeno je da kršćanstvo „ne poznaje zatvaranje vrata“, tj. da vjernik ne smije biti letargičan ni u odnosu na drugog čovjeka. 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja