Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Proglašena Tematska turistička cesta ''Pelješac vinsko carstvo''

19.03.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA, zajedno s partnerima, proteklih su mjeseci intenzivno radili na uspostavi prve Tematske turističke ceste u našoj županiji. Pelješac je izabran zbog bogate ruralne turističke ponude, a ''vinsko carstvo'' nazvana je po najvrijednijem resursu ovog prostora.

 

 

- Prepoznali smo ruralni prostor kao veliki potencijal i radili na tome da ga aktiviramo u turističkom i svakom drugom smislu. Osmišljen je i vizualni identitet za cjelokupnu ruralnu ponudu naše županije, koji će se primjenjivati za sve sadržaje ruralne ponude. Ukupno namjeravamo osnovati sedam turističkih cesta u županiji, a nakon Pelješca na redu je Neretva. Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno ljudima na terenu koji su se uključili i podržali ovu inicijativu – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

 

 

Predsjednik Povjerenstva za formiranje Ceste Ivo Mujo pojasnio je odredbe Pravilnika, koji je dosnesen u ovu svrhu, i koji je točno definirao uvjete koje sudionici moraju zadovoljiti. Konačno je u Cesti Pelješac više od 100 sudionika:

 

-22 vinarije

-18 kušaonica vina

-1 vinski bar

-8 agroturizama

-2 školjkara

-3 proizvođača suvenira

-5 značajnih primjera baštine

-7 ostala ponuda (poput biciklističkih i planinarskih puteva...)

-40-ak restorana (kao pridruženi članovi).

 

Svi sudionici dobit će info materijal – dvojezičnu brošuru 'Pelješac vinsko carstvo' – koja sadržava kartu na kojoj su naznačeni svi objekti, njihove fotografija i info podaci, stalke za brošure i pločice s vizualom za Cestu Pelješac za svaki objekt.

 

 

- Krenuli smo i s postavljanjem signalizacije koja uključuje velike info table kao i putokaze smeđe signalizacije za svakog od sudionika – kazala je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

 

 

Izrađena je i web stranica www.rural-dubrovnik-neretva.hr koja će se s vremenom dopunjavati ruralnom turističkom ponudom cijele županije, a sve je financirano iz projekata koje provodi DUNEA.

 

U ime sudionika Ceste i njezinog Upravljačkog tijela Josip Antunović zahvalio je na pokrenutoj inicijativi za njezino osnivanje.

 

- Zahvalio bih Dubrovačko-neretvanskoj županiji i DUNEA-i za ujedinjavanje svih subjekata na Pelješcu. Ovo nam je trebalo, jer imamo značajan potencijal kojeg udruživanjem možemo jedino osnažiti. Nadamo se da će ovaj novi turistički proizvod prepoznati i turističke agencije – rekao je Antunović.

 

 

U ime Upravljačkog tijela Ceste, načelnik Općine Ston Vedran Antunica pozvao je u nedjelju 23. ožujka na Dane kamenica u Mali Ston, gdje će u 10 sati u Hotelu Ostrea biti upriličena promocija Tematske ceste ''Pelješac – vinsko carstvo'' i podijeljeni materijali sudionicima Ceste.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja