Nedjelja, 7. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Župke i Getaldići - školski viceprvaci Hrvatske u judu

21.03.2014.


Školske judo ekipa Osnovne škole „Marina Getaldića“ u muškoj i OŠ "Župa Dubrovačka" u ženskoj konkurenciji ostvarile su sjajan rezultat, postavši viceprvaci Hrvatske na 1. službenom školskom judo prvenstvu koje je 18. ožujka održano u Opatiji. 


 
Nakon što je ove školske godine judo po prvi put službeno ušao u sustav školskog sporta, te nakon održanih županijskih natjecanja na kojima je nastupilo više od 80 hrvatskih škola, u Opatiji je održana završnica na kojoj je nastupio 121 učenik iz 14 osnovnih škola Republike Hrvatske koje su izborile završnicu pobjedama na županijskim natjecanjima. Rezultat je to projekta „Judo u školama“, projekta koji je prihvaćen u preko 110 škola i preko 2000 djece uz podršku HJS-a, IJF-a i MZOIS-a.

 

 

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u judu za učenike i učenice osnovnih škola održana je u novoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji, a otvorili su ga ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i brojni uzvanici.

 

Kvalitetu župskog juda potvrdile su natjecateljice OŠ „Župa Dubrovačka“ koje su se pod vodstvom trenera Ivana Oberana  okitile naslovom viceprvakinja Hrvatske u ženskoj konkurenciji. Za ŠŠD „Brenum“ su nastupile Andrea Ivanović, Barbara Žutac, Petrunjela Pavić, Laura Žutac, Lena Galjuf i Matea Knego.

 

 

Uspjeh Školskog športskog društva „Domagoj“ OŠ Marina Getaldića izborili su mladi judaši – svi članovi JK Ura Nage koje treninge i održava u ovoj školi pa je to ujedno i rezultat odlične suradnje Škole i Kluba. Do pehara su svojim rezultatima, sjajnim borbama i uzornim ponašanjem došli natjecatelji: Fran Kužnin, Josip Bratoš, Ivan Lale, Mihael Vidoš, Maro Ristić, Kristian Konjevod, Leon Konjevod, Mateo Petrić, Stijepo Kristović i Đivo Gašpar, pod vodstvom njihovog trenera i učitelja matematike Marka Giljače. 
 

 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja