Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Šuica: Trebamo sačuvati Neretvu

18.10.2013.


„Neretva hrani nekoliko tisuća obitelji u Republici Hrvatskoj. Trebamo sačuvati taj prirodni resurs i vrijedno ekološko, poljoprivredno i turističko područje od postupnog narušavanja,“ rekla je Dubravka Šuica koja se pred kolegama u EPP-u zauzela za što bržu ratifikaciju Konvencije o zaštiti i uporabi prekograničnih riječnih tokova i međunarodnih jezera izdvajajući Neretvu, čija je delta u RH, a izvor u BiH.

„Postoje razni ekološki problemi kao što je pretjerana melioracija, koja prijeti isušivanjem svih močvara, salinizacija rijeke, odnosno prodiranje morske vode u riječno korito zbog brana u susjednoj BiH te ljetni požari kao posljedica toga,“ rekla je Šuica.

Posebno je naglasila da: „Pet uzvodnih hidroelektrana na teritoriju BiH uzrokuju veliki poremećaj vodnoga režima. Pripadajuće akumulacije zadržavaju vodu i sediment te uzrokuju česte poplave zimi ili nedostatak vode u ljetnim mjesecima. To rezultira smanjenjem broja ptičjeg, ribljeg i biljnog bogatstva, a pojačani vjetrovi s kontinenta uzrokuju promjenu klime.“

 U studenome na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu predviđa se pokretanje ratifikacije UN-ove konvencije u svim zemljama članicama.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja