Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Svjetski skup međunarodne Udruge poslovnih žena u Dubrovniku

26.03.2014.


U Dubrovniku će se od  2. do 5. travnja u hotelu Valamar Lacroma održati svjetski skup međunarodne udruge poslovnih žena „FCEM“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Iva Josipovića.

 

 

Tokom trodnevnog skupa, čija je tema „Korištenje komparativnih prednosti u postizanju konkurentnosti“, iskustva će razmjenjivati više od 100 članica iz 30 zemalja svijeta. Domaćin i organizator ovog svjetskog skupa su FCEM i  Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG, koja uspješno posluje 20 godina te okuplja više od 200 članica – žena poduzetnica. Dobrodošlicu ženama poduzetnicama i potporu skupu su pružili Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.  

 

 

FCEM (Femmes Chefs d'Entrepises Mondiales), Svjetska organizacija žena poduzetnica,  koja okuplja nacionalne udruge, nastala je prije 62 godine s ciljem poduzimanja konkretnih aktivnosti za ostvarivanje punog potencijala žena, kako bi ih se što je više moguće uključilo u gospodarske tokove, kako bi se njihovi talenti koristili, uklonile zapreke na putu njihovog potpunog uključivanja u gospodarstvo te povećao njihov doprinos gospodarskom razvoju.

 

 

Podaci – kako iz razvijenih gospodarstava, tako i onih u razvoju  – pokazuju da pojačano sudjelovanje žena, kroz inovativna razmišljanja i cjelovitije korištenje tog važnog resursa, dovodi do bržeg i pravednijeg rasta prihoda, stvaranja većih poslovnih mogućnosti i povećanja konkurentnosti među tvrtkama i gospodarstvima. Štoviše, dokazano je da sve veća primanja žena znatno i pozitivno utječu na zdravlje i obrazovanje u kućanstvima,

 

 

Aktivno sudjelovanje žena u gospodarstvu na svim razinama, uključujući donošenje odluka i rukovodeće položaje u tvrtkama i upravi, također će dovesti do pozitivnih društvenih i ekoloških rezultata koji su ključni za rješavanje pitanja inkluzivnog i održivog razvoja.

 

 

U Europskoj uniji žene čine više od polovine stanovništva, a samo je jedna trećina zastupljena u poduzetništvu. Stoga je Europska unija svojim mjerama pažnju usmjerila ka ženama koje žele pokrenuti vlastiti posao te im pruža neophodnu potporu, posebno kada je riječ o prevladavanju čimbenika koji obeshrabruju žene od ulaska u poduzetničke vode.

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja