Petak, 24. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Talijanski kino portal „badtaste.it“ objavio priču o Dubrovniku

27.03.2014.


„Doživio sam „deja vu“ zahvaljujući epizodama HBO serijala!“ Tako je komentirao svoje dojmove Andrea Bedeschi, glavni urednik talijanskog kinematografskog portala „BadTaste.it“ u Dubrovniku, na kojem je uoči početka emitiranja četvrte sezone serijala objavljen je veliki članak s nizom fotografija posvećen – Dubrovniku, Kraljevom Grudobranu.

 

Planetarna popularnost serijala Game of Thrones nije zaobišla ni susjednu Italiju, te su prošlog ljeta u periodu od 29. srpnja do 1. kolovoza  u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika  i uz potporu talijanskog predstavništva HTZ u Milanu,  u našem gradu boravili glavni urednik portala Andrea Bedeschi sa suradnicima i u četiri dana obišli lokacije snimanja HBO uspješnice.

 

 

U opširnom tekstu pod naslovom „BadTV putuje tragovima obitelji Lannister“ koji je popraćen nizom fotografija lokacija snimanja od stare gradske jezgre, do Lokruma i Trstenog, objavljenom na ovom vrlo čitanom talijanskom portalu i distriburianom putem njihovih socijalnih mreža, istinski oduševljeni, autori ističu:

 

 

„Ne umanjujući ljepote Sjeverne Irske, imati priliku posjetiti lokacije snimanja Game of Thrones u Dubrovniku i njegovoj okolici bilo je zaista odlično iskustvo. Boraviti u  Arboretumu Trsteno, gdje ćete se naći u prekrasnim vrtovima Kraljevog grudobrana i moći sebi dočarati polemike između Lorda Varysa i Short Fingera, naći se na krovu vile i čuti odjek riječi Lady Olenne i Sanse Stark... Popeti se na zidine povijesne jezgre i doživjeti pogled koji vam oduzima dah, odmah prepoznati obrise Kraljevog grudobrana, ući u kulu Minčeta gdje je Daenerys tražila svoje zmajeve...Svi su vidjeli moje izraze lica ispunjene istinskim čuđenjem i divljenjem dok sam promatrao lokacije znajući ih napamet, doživljavajući „deja vu“ zahvaljujući epizodama HBO serijala.

 

http://www.badtv.it/2014/03/excl-game-thrones-badtv-viaggia-sulle-tracce-dei-lannister/

 

http://www.badtaste.it/articoli/excl-game-thrones-badtv-viaggia-sulle-tracce-dei-lannister

 

 

Ostalo je još svega desetak dana do službenog početka emitiranja četvrte sezone Game of Thrones, koje će u SAD–u prikazivanje početi 6. travnja, a u europskim državama 7. travnja, dok bi Dubrovnik trebao imati svoju ekskluzivnu pretpremijeru 5. travnja.

 

Potaknuti izvrsnim odjekom prošlogodišnjih marketinških aktivnosti u Španjolskoj, Turistička zajednica Dubrovnika u suradnji s Predstavništvom HTZ u Španjolskoj i TZ Splitsko – dalmatinske županije organizira i posebnu prezentaciju na temu Game of Thrones i snimanja u našim krajevima u okviru sajma SITC Barcelona, koji se odvija od 3. do 6. travnja u tom katalonskom gradu, stoji također u priopćenju iz dubrovačke TZ.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja