Četvrtak, 23. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Upoznajte župske volontere SHKM-a – Božo Džamarija iz Župe sv. Ilara

31.03.2014.


Susret hrvatske katoličke mladeži održava se u našem gradu 26. i 27. travnja ove godine. Ovaj susret, na koji dolazi rekordan broj od 32.000 mladih katolika iz svih krajeva naše domovine i šire, okupio je čak 1.600 mladih volontera iz Dubrovačke biskupije. Riječ je o dosad najvećem broju mladih volontera, koje je spojio neki projekt u Dubrovniku. Mnogi od njih su upravo iz Župe dubrovačke.

 

 

Donosimo kratku priču o Božu Džamariji, srednjoškolcu iz Župe sv. Ilara u Mlinima, u kojoj nam je otkrio ponešto o sebi i svojoj angažiranosti u projektu SHKM.

 

 

Božo obožava sport i sve oko sporta, a najviše voli s društvom zaigrati nogomet. Raduje ga što, iako prije nije bilo organiziranih i redovitih susreta mladih u njegovoj župi, upravo početkom priprema za SHKM, to se promijenilo. No, Božo ne čeka da se stvari promijene same od sebe ili da netko drugi to učini, nego je i sam aktivan sudionik: koordinator je svoje župe za volontere, a voditelj je i ministranata na svojoj župi, tako da velik dio svog slobodnog vremena poklanja upravo svojoj župi. Kazao je da kako je već prije početka prijava za volontere bio animator, pa je automatski postao i volonter. Naime, kao sudionik prijašnjih susreta mladih, a bio je na susretima i u Zagrebi i Sisku, primijetio je kolika je potreba i važnost volontera, te je zato želio dati svoj doprinos za SHKM koji se odvija u njegovoj biskupiji. Raduju ga i mnogobrojna prijateljstva koja je stekao kao među animatorima i volonterima, te zna da na te osobe uvijek može računati. 

 

 

Naš Božo, svojim riječima, ali i primjerom, svjedoči kako je lijepo i nadasve zanimljivo biti volonter SHKM-a, biti dio ove velike priče koja nastaje u našoj biskupiji. 

 

Šime Zupčić

Najčitanije (7 dana)

KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja