Subota, 21. srpnja 2018.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Edukacija članova općinskih stožera i vatrogasnih zapovjednika

01.04.2014.


Službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik proveli su program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje i vatrogasnih zapovjednika Općine Župa dubrovačka i Općine Konavle koji se tijekom ponedjeljka i utorka odvijao u prostorijama Općine Župa dubrovačka.

 

Tako su općine Župa dubrovačka i Konavle prve koje su našoj županiji  prošle Program osposobljavanja stožera zaštite i spašavanja, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva gradova i općina.

 

 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) kao nositelj osposobljavanja i usavršavanja u sustavu zaštite i spašavanja pripremila je programe osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje koji za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – Voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te Viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.

 

 

Program se odvija tijekom dva dana u ukupnom trajanju od 12 sati, tijekom kojih se članove stožera i zapovjedništava upoznaje sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S, stožernim upravljanjem u kriznim događajima, psiho-socijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i studijom slučaja, te imaju priliku sudjelovati u simulacijskoj vježbi, kao i naučiti nešto o odnosima s javnošću.

 

 

Istovremeno, predstavnici JLP(R)S upoznati su s aktualnom kampanjom „Moj grad je siguran“ (Making Cities Resilient) koju je Organizacija ujedinjenih naroda pokrenula 2010.g. u okviru inicijative Smanjenje rizika od katastrofa, a u svrhu smanjenja rizika u gradskim i malim sredinama. Do sada je u Hrvatskoj inicijativa prepoznata u tri grada, od kojih je jedan i Grad Dubrovnik koji se u promidžbi i provedbi kampanje navodi kao primjer dobre prakse.

 

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja