Srijeda, 29. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Susret djelatnica "Vjerskog kutka" u Mandaljeni

03.04.2014.


U župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni održan je treći susret djelatnika „Vjerskog kutka“. Susret je počeo misnim slavljem koje je predvodio župnik don Vilim Petrović.

 

 

 

Nakon mise župnik Petrović je odgojiteljicama održao predavanje koje je započelo meditativnom molitvom razmatranja križnog puta kroz pitanja postavljena iz perspektiva grješnika koji moli Isusa za oprost. Nakon toga, osvrnuo se na pokretače ljudskog ponašanja i kroz primjer svetog Petra pokazao korake koji od oholosti, nemara i sitnih „pukotina“ u navikama koji vode do zatajenja Isusa u životu. Na humorističan način je također povukao paralele između nekih karakteristika životinjskog i ljudskog ponašanja, ističući kako je istinsko obraćenje promišljeno odabiranje postupaka koji odražavaju život na razini dostojanstva Božjeg djeteta. Župnik je predavanje završio jednim prikazom dijaloga Boga i čovjeka, u kojem su bili naglašeni paradoksi ljudskog ponašanja u odnosu na ciljeve kojima čovjek u svojoj biti istinski teži.

 

 

 

U nastavku susreta Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kratko je predstavila Savjetovalište, s posebnim naglaskom na dva programa: „Vjerski kutak“ i „Šimun Cirenac“, te podijelila zahvalnice djelatnicama „Vjerskog kutka“ za dosad izvanredno obavljen posao. Susret je završio u veselom raspoloženju, u druženju uz prigodno čašćenje.

 

 

K. R.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja