Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Policija upoznaje građane s opasnostima u prometu

04.04.2014.


Kako bi upoznali građane s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća, Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jutros je na Pilama u Dubrovniku organizirala promidžbeno-preventivnu akciju „Zajedno više možemo“.

 

 

Pored policijskih službenika koji su ovom prilikom građane savjetovali o sigurnoj vožnji i izložili opremu i tehniku koju koriste u svom svakodnevnom radu, posjetitelji su imali priliku isprobati pijane naočale i vidjeti kako alkohol utječe na vožnju.

 

 

Posebno zanimljiv bio je simulator vožnje motocikla kojim su zainteresirani mogli probnim vožnjama isprobati svoje mogućnosti te se dodatno educirati o vožnji motociklom kako bi se smanjile neželjene posljedice stradavanja. Također, veliki interes posjetitelja pokazao se za HAK-ov simulator prevrtanja kojim se simulira prometna nesreća uslijed koje se automobil okrene na bok ili krov.

 

 

Policiji su se kao partneri u ovoj akciji priključili i Zavod za javno zdravstvo DNŽ, HMP Dubrovnik, predstavnici auto škole „Rally“ i moto kluba „Dvije rote“ te udruge Roda koji su sudjelovanjem u ovoj današnjoj akciji imali zajednički cilj utjecati na svijest vozača da poštuju zakonske propise i time utječu na smanjenje broja prometnih nesreća čije posljedice znaju biti tragične.

 

 

- Sigurnost cestovnog prometa jedan je od prioriteta naše PU i u tom smislu poduzima se čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti koje se u prva tri mjeseca ove godine dovele do smanjenja broja prometnih nesreća kao i do smanjenja broja ozlijeđenih osoba te i dalje nastavljamo s ovim aktivnostima kako bi se stradavanje svih sudionika u prometu svelo na najmanju moguću mjeru, navode iz PU dubrovačko-neretvanske, te ističu:

 

 

- Ovim putem još jednom pozivamo mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa. 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja