Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Osposobljavanje Stožera za zaštitu i spašavanje, Zapovjedništva CZ i Vatrogasnog zapovjedništva grada Dubrovnika

04.04.2014.


U Program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava ovog se tjedna priključio i Grad Dubrovnik.

 

 

Članovi stožera i zapovjedništava u četvrtak su se okupili u prostorijama gradskog kotara Montovjerna gdje im se uvodno obratila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić, kao zamjenica načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika.

 

 

Dvodnevnim je osposobljavanjem članove stožera, zapovjedništva civilne zaštite, kao i vatrogasnog zapovjedništva, trebalo upoznati sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S, stožernim upravljanjem u kriznim događajima, psiho-socijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i studijom slučaja, te su mogli naučiti nešto i o odnosima s javnošću u kriznim situacijama. Na kraju teorijskog dijela svoje su usvojeno znanje imali priliku pokazati u simulacijskoj vježbi temeljenoj na zamišljenom scenariju razornog potresa na širem području grada.

 

 

Radi se o programu osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a koji za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja