Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

"Divan dan" u Kazalištu

03.10.2013.


Kazalište Marina Držića u novu sezonu 2013. / 2014., ulazi s premijerom predstave - "Divan dan". Autorica i redateljica je Olja Lozica, koja je u  dosadašnjem radu osvojila publiku i kritiku; ponajviše hvaljenom autorskom predstavom "Prasac koji gleda u sunce", za koju je bila više puta nagrađivana.

"Divan dan" je posve novi autorski koncept koji je na prvom mjestu osmišljen za one najmlađe školarce, ali u predstavi će jednako uživati i odrasli. Predstava je to koja donosi privlačnu kreaciju prepunu ritma i melodije.

Dječja predstava “Divan dan” posvećena je sličnostima između djece i staraca. To je priča o pet osoba treće dobi koje žive u staračkom domu. Pratimo jedan dan u njihovom životu – pratimo njihove uobičajene, svakodnevne rituale koje im je nametnula sama institucija. Prateći te rituale i načine kako se oni ponašaju unutar zadanih pravila prepoznajemo sličnosti s djecom. Ako na koncu same predstave ciljana publika – a to su djeca naravno – barem donekle uvidi sličnosti između njih i njihovih baka, djedova, ako probudimo njihovu empatiju prema starijima i nemoćnima, to će onda značiti da je predstava uspijela.“ – Olja Lozica

U predstavi igraju Izmira Brautović, Mirej Stanić, Helena Kovačić, Hrvoje Sebastijan, te Zdeslav Čotić. Kostimograf je Mario Leko, scenograf  Igor Vasiljev, a skladateljica i korepetitorica Paola Dražić – Zekić.

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja