Subota, 11. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Osposobljavanje Stožera i Zapovjedništava Metkovića, Kule norinske i Zažablja

12.04.2014.


Nakon što je Grad Metković imenovao članove Stožera za zaštitu i spašavanje i Zapovjedništva civilne zaštite, oni su se ovog tjedna imali priliku i pobliže upoznati sa svojim obvezama i odgovornostima i to kroz Program osposobljavanja koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

 

U osposobljavanju je sudjelovalo i vatrogasno zapovjedništvo Grada Metkovića,  kao i stožeri za zaštitu i spašavanje Općine Kula norinska i Općine Zažablje.  

 

Članovi stožera i zapovjedništava okupili su se u galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću gdje su se tijekom dvodnevnog osposobljavanja 9. i 10. travnja 2014. trebali upoznati sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S,  odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima. Nakon toga prezentirana im je studija slučaja njima vrlo bliske poplave u dolini Neretve, da bi na kraju sudjelovali u simulacijskoj vježbi, zamišljenoj situaciji razornog potresa, u kojoj su morali pokazati koje bi mjere poduzeli u datoj situaciji, te s kojim snagama i resursima.

 

Ovaj program osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – Voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te Viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja