Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Korda: Konavljani su u Vukovarce

21.10.2013.


Svečanom sjednicom u sportskoj dvorani na Grudi proslavljen je Dan Općine Konavle,  te 21. obljetnica oslobođenja najjužnije hrvatske općine. Dodijeljene su i godišnje općinske nagrade a laureati su Vaterpolski klub Cavtat, Ljubica Brailo, Kulturno umjetničko društvo "Vlaho Bukovac" i DVD Čilipi. Za počasnog građanina i Nagradu Općine za životno djelo nije bilo prijedloga.

Govoreći kako je dovoljno proći kroz Konavele te da se odmah vidi koliko se rad, načelnik Općine Luka Korda je naglasio kako je zahvaljujući upravo jedinstvu Konavle jedna od najrazvijenijih hrvatskih općina.

Ističući kako Hrvatska nikako ne smije iznevjeriti one koji su za nju dali život, Luka Korda je govorio i o nedavnim događanjima vezanim u postavljanje ćirilićnilh ploča u Vukovaru, za koji je rekao da je hrvatska Golgota, a Vukovarcima je poručio da će Konavljani uvijek biti uz njih.  

Osvrnuo se i na ukidanje statusa područja od posebne državne skrbi, te naglasio:

- Ako je ovo politika uništavanja općina, gospodo nemojte dugo biti na svojim mjestima. To se neće dozvoliti. Staviti općine na prosjački štap općine dok ne propdanu je katastrofa. Konavle će opstati zahvaljujući svojim ljudima i projektima koji su u planu i realizaciji.
Konavoski načelnik Luka Korda govorio je i o kapitalnim projektima čiju realizaciju očekuje u sljedećoj godini- Dom umirovljenika sa stotinu kreveta na Grudi, izgradnja novog vrtića i škole, izgradnja novog ulaza u Cavtat. Također, Korda je naglasio kako su prema fondovima EU kandidirani projekti vrijedni 500 milijuna kuna, a odnose se na navodnjavanje Konavoskog polja te izgradnju sustava odvodnje za  Molunat i Grudu.
Na sjednici je bio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, čelnici općina Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, te predstavici Grada Dubrovnika, Zagreba, kao i općina Neum i Ravno, kao i policije, vojske i crkve.

Obilježavanje Dana Općine Konavle i 21. obljetnice oslobođenja konavoskog kraja započelo je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja satniku Matu Golubiću u Vojskome dolu gdje su uz članove obitelji Mata Golubića, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Općine Konavle predvođeni načelnikom Lukom Kordom te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon toga je u mjesnoj crkvi u Stravči za sve stradale u Domovinskom ratu služena je misa.

Također su u Čilipima kod spomenika Konavoska mati položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule u Domovinskom ratu.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja