Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda

14.04.2014.


Tijekom ovog tjedna, odnosno od 14. do 19. travnja, u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske provodi se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014".

 

 

 

Akciju je pokrenuo Odbor za motociklizam Hrvatskog motociklističkog saveza, u suradnji s HAK-om i Centrom za vozila Hrvatske, a cilj ove preventivno-sigurnosne akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu vozača navedene skupine vozila, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

 

 

 

Vozači mopeda i motocikala posebno su ugrožena skupina sudionika u prometu, pogotovo u slučajevima kada upravljaju tehnički neispravnim vozilima te je stoga ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila, preventivnog je karaktera i nikakve represivne mjere se neće primjenjivati ukoliko se vozilo proglasi tehnički neispravnim u stanicama za tehnički pregled. Od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

 

 

 

- Pozivamo sve vozače mopeda i motocikala da se odazovu ovoj akciji, koja je na dobrovoljnoj bazi te da provjere svoje vozilo u stanici za tehnički pregled, kako bi bili što sigurniji u prometu u narednom razdoblju motociklističke sezone, odnosno kako bi eventualne neispravnosti na vrijeme otklonili, navode u  priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja