Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sjednica županijskog Partnerskog vijeća za tržišta rada i razvoj ljudskih potencijala

15.04.2014.


Danas je u Velikoj vijećnici u Dubrovniku održana 5. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

 

 

Nakon uvodne riječi predsjednice Partnerskog vijeća zamjenice župana Marije Vučković i usvajanja zapisnika s 4. glavne sjednice, zamjenik predsjednice, i pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Dubrovnik Dasen Jasprica iznio je izvješće o stanju i procesima na tržištu rada na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2013. godini i prvom kvartalu 2014. godine.

 

 

Potom je županijska pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, održala prezentaciju o nacrtu Strategije razvoja socijalnog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. i osvrt na istu u kojem je zaključila da je izrada Strategije korak naprijed u prepoznavanju socijalnog poduzetništva na državnoj institucionalnoj razini. Također, dogovoreno je da će se Partnersko vijeće aktivno zalagati za unapređenje aktivnosti socijalnog poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i za još veću institucionalnu vidljivost.

 

 

Poslije izlaganja i rasprave o Strategiji razvoja socijalnog poduzetništva, v.d. pročelnika županijskog Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Maro Kristić  održao je prezentaciju o Programu poticanja malog gospodarstva na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2014. godinu. Predstavio je 3 kreditna programa putem kojih će Županija subvencioniranjem pomoći malom gospodarstvu. To su program „Poticaj“ s kreditnim potencijalom od 10 milijuna kuna, program „Početnik“ s kreditnim potencijalom od 1,5 milijuna kuna i program u suradnji s RRA DUNEA „Zeleno poduzetništvo“ s kreditnim potencijalom od 3 milijuna kuna.

 

 

Predsjednica Partnerskog vijeća Marija Vučković potom je otvorila sljedeću točku dnevnog reda u kojoj je predstavljen plan aktivnosti Partnerskog vijeća za 2014. godinu , a u kojem se nalazi održavanje info dana za progreme poticanja razvoja ljudskih potencijala na području cijele županije, održavanje edukacijske radionice „Strateško planiranje“ za članove Radne skupine za izradu/reviziju Strategije razvoja ljudskih potencijala i druge zainteresirane članove PVTR-a i održavanje Okruglog stola na temu „Stanje i mogućnosti razvoja ljudskih potencijala u DNŽ“.

 

 

Također, planom aktivnosti naglasak je stavljen na poticanje suradnje između obrazovnog, znanstvenog i gospodarskog sektora te poticanje suradnje između poljoprivrednog i turističkog sektora. Na temu povezivanja poljoprivrede i turizma, dviju najvažnijih gospodarskih grana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u lipnju će se održati tematska sjednica Partnerskog vijeća za tržišta rada i razvoja ljudskih potencijala. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja