Ponedjeljak, 27. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Program Festivala SHKM-a

18.04.2014.


Dokumenti za preuzimanje

Program Festivala SHKM

Na Uskrsni ponedjeljak, 21. travnja ove godine započinje Festival SHKM-a. Bogati i raznovrsni duhovni, kulturno-zabavni program trajat će šest dana i prethodi samom Susretu hrvatske katoličke mladeži, koji se održava u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine uz sudjelovanje 35.000 mladih hodočasnika.

 

 

Festival mladih otvara svoja vrata 21. travnja u 18 sati euharistijskim slavljem u dubrovačkoj katedrali koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uz izlaganje moći bl. Ivana Pavla II. Festival se nastavlja iste večeri u atriju palače Sponza, gdje će svečano biti otvorena izložba fotografija „Papa u Dubrovniku“ uz posebne molitve i nakane za branitelje Grada i domovine i njihove obitelji.

 

 

Slijedeći dan od 13.00 h sve crkve, crkvice i kapele u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika otvorit će širom svoja vrata posjetiteljima u dijelu programa nazvanim 'U crkve pozvani'. To je iznimna prigoda za posjet 27 sakralnih objekata, a među njima su i mnoge koje se otvaraju samo jednom godišnje. Isti dan u 20 h slijedi glazbeni program „Zvuci slobode“ u Saloči od zrcala Narodne knjižnice. U srijedu će se u Kinu Sloboda održati projekcija filmskog stvaralaštva „Slobodni kadar“, a u četvrtak na Stradunu dramske radionice o mnogim poznatim osobama iz bogate dubrovačke povijesti. U petak uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži održat će se klanjanje u dubrovačkoj katedrali.

 

 

 

Subotnji dio Festivala, na kojem će sudjelovati mladi hodočasnici, bit će najbogatiji i najraznolikiji. Službeno otvorenje Susreta održat će se u 11:50 sati na Stradunu. Tijekom cijelog jutra i ranog popodneva na 17 različitih lokacija unutar gradskih zidina i u neposrednoj blizini odvijat će se različiti programi, te će svatko moći naći nešto za sebe: od molitve u pojedinim crkvama, različitih igrokaza i dramskih ostvarenja, projekcija filmova, koncerata popularne kršćanske glazbe, ali i one alternativne. U 14:30 mladi će iz katedrale iznijeti križ SHKM-a koji su preuzeli u Sisku te u velikoj procesiji krenuti do Gruža gdje će u 17 sati biti misno slavlje koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U večernjim satima na Stradunu će se održati glazbeno scenski program.

 

 

 

Joško Mikuš, idejni začetnik i voditelj Festivala, naglašava da će ovaj Festival mladih postati tradicionalan. 'Cilj nam je stvoriti festival stvaralaštva, kreativnosti, odgovorne slobode i tolerancije koje bio potaknuo mlade u Dubrovniku i Hrvatskoj da daju svoj doprinos u raznim područjima ljudskog duha s naglaskom na kulturu, umjetnost i duhovnost i isti neće biti vjerski i nacionalno određen' - ističe Mikuš.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja