Četvrtak, 2. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Osposobljavanje Stožera zaštite i spašavanja, zapovjedništva CZ i vatrogasnog zapovjedništva Ploča i Pojezerja

18.04.2014.


Program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava, koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ovog se tjedna proveo za predstavnike Grada Ploča i Općine Pojezerje.

 

 

Tijekom dvodnevnog osposobljavanja 17. i 18. travnja u prostorijama Otvorenog pučkog učilišta u Pločama članovi stožera, zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva upoznali su se sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u jedinicama lokalne samouprave,  odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima. Nakon toga prezentirana im je studija slučaja njima bliske poplave u dolini Neretve, te su sudjelovali u simulacijskoj vježbi, zamišljenoj situaciji razornog potresa, u kojoj su morali pokazati koje bi mjere poduzeli u datoj situaciji, te s kojim snagama i resursima.

 

 

Istovremeno, predstavnici jedinica lokalne samouprave upoznati su s aktualnom kampanjom „Moj grad je siguran“ (Making Cities Resilient) koju je Organizacija ujedinjenih naroda pokrenula 2010.g. u okviru inicijative Smanjenje rizika od katastrofa, a u svrhu smanjenja rizika u gradskim i malim sredinama.

 

 

Kao i do sada, ovaj program za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja