Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Studenti poduzetnicima izrađuju web stranice i poslovni plan

23.10.2013.


Rektorica dubrovačkog Sveučilišta prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica HGK – Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić potpisale su 23. listopada 2013. u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o suradnji na dva projekta – WebPoSt i PlanPoSt.

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno završenog, projekta WebPoSt (web-stranice poduzetnicima koje će izraditi studenti), suradnja se nastavila i ove akademske godine. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradit će web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i na  taj će način svoje teorijsko znanje primijeniti u praksi, a mali poduzetnici će besplatno dobiti web-stranicu za prezentaciju svog poslovanja. Podsjećamo, u prošloj akademskoj godini dodijeljene su i nagrade najboljim web-stranicama – simbolični novčani iznos i praksa u tvrtki Laus CC.

Suradnja HGK – ŽK Dubrovnik i Sveučilišta proširila se na i na novi projekt – PlanPoSt (poslovni planovi poduzetnicima koje će izraditi studenti). Poslovni plan za modernog poduzetnika više nije luksuz nego nužnost, on je svojevrsna osobna iskaznica svakom biznisu. Bez njega poduzetnik ne može dobiti kredit u banci, HBOR-u, bez ideja stručno uobličenih u smisleni dokument poduzetnik ne može aplicirati na EU fondove, ali ni na nacionalne programe bespovratnih potpora za poduzetnike. Bez poslovnog plana poduzetnik više ne može ozbiljno predstaviti svoje ideje i zamisli.

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah istaknula je kako „na ovaj način studenti dolaze u kontakt s gospodarstvom i imaju priliku pokazati znanje koje su stekli na studiju“.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić dodala je da je „osnovni cilj povezati gospodarstvo i znanost, odnosno naše Sveučilište te da je to dobar vid prakse i stjecanje novih znanja“ i pozvala male poduzetnike da ispune prijavni obrazac na njihovoj web-stranici.

Studentica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Vanja Vlahović zahvalila se na prilici za sudjelovanje u projektu PlanPoSt i istaknula da će poslovne planove raditi u okviru kolegija Menadžment malih poduzeća nositelja izv. prof. dr. sc. Tihomira Lukovića.

Konferenciji za medije nazočili su i pročelnik Odjela za elektrotehniku i računarstvo doc. dr. sc. Ivan Vilović i pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž.

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja