Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Festival SHKM: Slobodni kadar - sudjelovanje BIH, Slovenije, Libanona i Španjolske

24.04.2014.


Projekcijom filmskog stvaralaštva mladih „Slobodni kadar“ u srijedu 23. travnja u Kinu Sloboda u Dubrovniku nastavljen je Festival SHKM-a. Na početku okupljene mlade pozdravila je  Đive Galov, ravnateljica Kinematografa Dubrovnik, te izrazila svoju radost zbog ovog događaja. Nakon što je prikazana himna Susreta, uslijedilo je jedanaest filmova kojima su mladi, na temu slobode, iskazali kreativnost, a ova filmska večer imala je i međunarodni karakter budući su stigli filmovi i iz BIH, Slovenije, Libanona i Španjolske. Prikazani su filmovi: Pronađite vrijeme (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Dječja sloboda (Kino klub „Banovići“, BIH), Koraci (Muški đački dom Dubrovnik, Hrvatska), Crna ovca (ŠAF Čakovec, Hrvatska), Kuda idemo (Arab Resourse Center for Popular Arts, AL-JANA, Libanon), Sreća je relativna (Škola crtanog filma „Dubrava“, Hrvatska), Večeras ćemo za njih voljeti (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Za bolji život (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Još teže (Gonzalo Korreas Instituto de educacion secundaria, Španjolska), Kad mame nema doma (Luksuz produkcija, Slovenija) i Humans (Energy film, Hrvatska).

 

 

U publici je bio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je nakon ove međunarodne filmske večeri otišao u samostan sv. Klare gdje je dio volontera imao svoje sastanke, te ih pozdravio i ostavši u kratkom druženju s njima zahvalio im za sve što čine.

 

 

U sklopu Festivala, večeras u četvrtak 24. travnja na Stradunu (Luža) održat će se dramske radionice o knezu, Ivanu Gunduliću i Ruđeru Boškoviću: „Gundulićev san“ ili „Porod od svjetlosti“, Dramska družina Ekonomske i trgovačke škole, voditeljica Sandra Rossetti-Bazdan; „Priča o Ruđeru“, Dramska družina Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti, voditeljica Mirjana Žeravica; „Obliti privatorum publica curate“, voditeljica Tajana Martić. U programu će nastupiti i ženska klapa FA Linđo te ženska klapa Skontradura.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja