Petak, 24. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Započeo 3. festival AKLAPELA: U nedjelju poklon koncert u crkvi sv. Dominika

26.04.2014.


Sinoć je  u Kazalištu Marina Držića započeo treći festival autohtone klapske pjesme AKLAPELA. 

Festival pod pokroviteljstvom UNESCO-a na prvoj večeri je predstavio čak sedam klapa, tako da su posjetitelji uživali u pjesmi ženskih klapa -  klape Čuvite sa Šolte, Drača iz Mostara, koja je ujedno i prva klapa van granica Hrvatske koja je nastupila na Aklapeli, Kurjože iz Podstrane te izvedbama muških klapa Munita iz Zadra, Praska iz Podstrane, Vinčace iz Novog Vinodolskog te domaće klape Subrenum iz Župe Dubrovačke. Bio je to odabir umjetničkog voditelja festivala Aklapela mo. Joška Ćalete za prvu festivalsku večer. 

Koncert je otvorila klapa Subrenum pjesmom Sjećaš li se zoro bajna, a potom su se redale klape na bini, koja je kao i prijašnjih godina za živu scenografiju imala klape koje sjede na klupama te slušaju izvedbe svojih kolega. 

Klape su na kraju koncerta, jer je to publika tražila dugim pljeskom, otpjevale čak 2 bisa – Projden kroz pasike i Pismo moja. 

Joško Ćaleta, umjetnički voditelj festivala, je nakon prvog koncerta izjavio: „Koncept koji smo zacrtali prije 3 godine se i ovaj put pokazao dobitnom kombinacijom. Klapa je centar, klapa je krug, s jedne strane publika s druge pjevači koji kao najstroži žiri ocjenjuju svoje kolege i u isto vrijeme ih potiču na vrhunske izvedbe koje je moguće čuti samo u Dubrovniku na Aklapeli“


 

Za večeras je najavljen koncert u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20.00 sati, te koncert na poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika u nedjelju, u Crkvi sv. Dominika u 12.00 sati.   

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja