Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Na Stradunu otvoren Susret hrvatske katoličke mladeži

26.04.2014.


Na prepunom Stradunu u Dubrovniku otvoren je  9. Susret hrvatske katoličke mladeži. Mladima iz Hrvatske i svijeta radosno se obratio dubrovački biskup Mate Uzinić:

 

 

 

"Prije dvije godine preuzeli smo križ u Sisku. Ali pokazalo se da taj križ nije križ nego blagoslov. A taj naš blagoslov ste zapravo vi, naši mladi – dobrodošli! Pozdravljamo vas u zidinama starog Dubrovnika, a kad se vratite kući, pričajte svima o slobodi u Isusu
Kristu"
 

 

 

Biskup Mijo Gorski naglasio je da je zajedništvo mladih izvor snage i radosti. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Dubrovačko neretvanske županije poželili su srdačnu dobrodošlicu nekoliko tisuća mladih okupljenih u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.
 

 

 

S tarace dubrovačke palače Sponza mlade su pozdravili i Đivo Gundulić i dubrovački knez u interpretaciji dubrovačkih glumaca Edija Jerteca i Hrvoja Sebastijana. Podizanjem službenog barjaka SHKM-a i izvedbom službene Himne „Na slobodu pozvani" Susret je službeno otvoren. Unatoč kišnom vremenu stara gradska jezgra Dubrovnika pršti mladošću, veseljem i pjesmom.

 

 

Susret je nastavljen duhovno zabavnim programom u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika, nakon čega je u 14.15 uslijedila  procesija s križem Susreta uz nekoliko desetina tisuća mladih hodočasnika koji su pošli iz dubrovačke katedrale prema Gruškoj luci, gdje će se u 17.00 sati održati središnje euharistijsko slavlje.

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja