Petak, 25. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

DRUGI DAN SHKM: Gdje su ujutro mise i tko predvodi

26.04.2014.


Drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, u nedjelju, 27. travnja mladi će sudjelovati na misnim slavljima u župama u kojima će biti smješteni. Bit će to prigoda za međusobno upoznavanje, predstavljanje župnih i drugih zajednica iz kojih dolaze i razmjenjivanje iskustava vjerničkog života.

 

 

 

U nekim od župa mise će predvoditi (nad) biskupi koji sudjeluju na SHKM-u. Tako će mons. Alessdro D'Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Ane na Brgatu. Misa počinje u 10 sati 

 

 

Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, misu će predvoditi u župi sv. Križa u Gružu, na otvorenom prostoru u luci Gruž gdje se dan ranije slavilo središnje euharistijsko slavlje SHKM-a. Misa počinje u 10.30 sati.

 

 

Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolita, nedjeljnu misu predslavit će u župi sv. Nikole u Čilipima, ispred crkve. Misa počinje u 10 sati.

 

 

Mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, nedjeljnu misu će predslaviti u župi Presvetog Trojstva u Grudi, u sportskoj dvorani. Misa počinje u 10 sati.

 

 

Mons. Slobodan Štambuk, hvarski biskup, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Nikole u Cavtatu s početkom u 11 sati. Oltarni prostor bit će na brodu, a vjernici na rivi.

 

 

Mons. Ante Ivas, šibenski biskup, predslavit će euharistiju na igralištu na Ilijinoj glavici, u župi sv. Petra Boninovo. Misa počinje u 10 sati.

 

Mons. Ilija Janjić, kotorski biskup, predvodit će euharistiju u 11 sati u župi sv. Ilara u Mlinima, na mulu.

 

 

Mons. Dražen Kulteša, porečko-pulski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će misu u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u Župi dubrovačkoj.

 

 

Mons. Vlado Košić, sisački biskup, u nedjelju će boraviti u župi sv. Vlaha u Stonu gdje će u 10 sati u Arcimunu predvoditi euharistijsko slavlje.

 

 

Mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će euharistiju na igralištu u Gospinom polju u župi sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku.

 

 

Mons. Nikola Kekić, križevački biskup, predslavit će nedjeljnu misu u župi sv. Spasa u Staroj Mokošici s početkom u 10 sati.

 

 

Mons. Ivan Penzeš, subotički biskup, predvoditi misu u župi sv. Obitelji u Novoj Mokošici. Misa počinje u 10.30 sati.

 

 

Mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup, nedjeljnu euharistiju slavit će s vjernicima župe sv. Marka u Korčuli. Misa u župnoj crkvi počinje u 10 sati.

 

 

Mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki, predvodit će nedjeljnu euharistiju u župi sv. Vlaha u Slanom s početkom u 10 sati ispred samostanske crkve sv. Jeronima.

 

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će euharistijsko slavlje ispred dubrovačke katedrale s početkom u 10 sati.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja