Četvrtak, 28. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Započeo s radom Odjel palijativne skrbi u OB Dubrovnik

28.04.2014.


U Općoj bolnici Dubrovnik danas je svečano otvoren Odjel palijativne skrbi .

 

- Ovo je veliki korak ka smanjenju patnji naših sugrađanina koji boluju od teških bolesti i jedan lijepi primjer zajedničkog nastojanja u istom smjeru i cilju. Kao što je poznato, Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Zaklada Blaga djela i Dubrovačka biskupija okupili su se te uložili znatna sredstva i dobili smo sjajan odjel sa 30 kreveta za Odjel palijativne skrbi, a ostalih 30 na korištenje Općoj bolnici. Također, napravljeno je i nekoliko apartmana za ljude s zdravstvenim problemima, a koji bi htjeli biti sami i za to su spremni platiti. Čestitike Općoj bolnici i svima koji su svojim sredstvima sudjelovali jer je ovo očit način kako se rješavaju problemi koji su naizgled nerješivi.“ – kazao je župan Nikola Dobroslavić u svom obraćanju.

 

 

Ovaj Odjel jedan je od prvih bolničkih odjela u Hrvatskoj za boravak bolesnika koji su u terminalnoj fazi malignih bolesti i s kroničnim neizlječivim bolestima, gdje će im se ublažiti bolovi, smanjiti neugodni simptomi bolesti i podignuti kvaliteta života u razdoblju kada liječenja više nema. 

 

 

 

Uređenje je stajalo 10,4 milijuna kuna; Zaklada Blaga djela uložila je četiri milijuna kuna,  Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnika i Opća bolnica izdvojili su  po dva milijuna kuna, dok je Dubrovačka biskupija izdvojila 400.000 kuna.

 

 

 

Na otvaranju su nazočili i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, gradonačelnik Andro Vlahušić, sanacijski upravitelj Opće bolnice Jerko Ferri i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Petar Palić.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja