Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovački susret pokazao da su mladi odgovorni i dostojanstveni

29.04.2014.


- Izrazito smo ponosni na činjenicu da je ovaj brojčano i organizacijski izazovan Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku prošao dostojanstveno i bez incidenata, rušeći predrasude o neodgovornosti mladih. Fenomen ovog dubrovačkog Susreta ukazuje na to kako smo dužni ponuditi hrvatskoj javnosti potpuniju sliku mladih - mladih koji su odgovorni, dostojanstveni i sposobni živjeti iskrenu radost mladosti. Vjerujemo kako ćemo i mi sami, a uz vašu pomoć i cjelokupna hrvatska javnost, nakon ovog Susreta ostati obogaćeni uvidom u to kako su mladi koji su odgajani na pozitivnim općeljudskim vrijednostima istinski spremni za zalaganje za bolje društvo, poručuje u ime organizatora Tim za medije dubrovačkog Susreta hrvatske katoličke mladeži.

 

 

 

 

- Mi smo, ističu, upregnuli sve snage da ovaj do sada najbrojniji Susret hrvatske katoličke mladeži prođe u najboljem redu, prvenstveno u vidu sigurnosti mladih sudionika koji su nam svojim odazivom iskazali povjerenje, zatim protokolarno, u smislu uspješne provedbe cijelog kompleksa pripremljenih programa, a pri tom uvijek obraćajući pozornost na skladnu i brzu koordinaciju s javnim službama te dobrobit građana grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije koji su bili domaćini susreta.

 

 

 

 

Iz PU dubrovačko-neretvenske smo dobili priopćenje da je Susret prošao bez i jednog incidenta. U iščekivanju smo detaljnog službenog izvješća Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Dubrovačko-neretvanske županije, koliko nam je poznato uglavnom nije bilo težih intervencija.

 

 

 

 

Zahvalu za ovaj događanj uputio je i dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić:

 

 

 

- Ponajprije zahvaljujem Gospodinu, od kojega dolazi svaki dobar dar i koji nas je okupio u uskrslom Isusu Kristu, koji nam slobodu daruje i na slobodu poziva.

 

 

Zahvaljujem brojnim obiteljima, redovnicama i redovnicima i svima drugima koje su ugostili naše mlade. Hvala svim župnim zajednicama i župnicima koji su se stavili na raspolaganje u organizaciji Susreta hrvatske katoličke mladeži. Hvala svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima i katehetama koji su dopratili mlade na Susret i osobito onima koji su se zajedno s njima uključili u nedjeljna misna slavlja po župama Dubrovačke biskupije šireći ono predivno iskustvo zajedništva i u sve dijelove naše biskupije. Osjećamo da su se sve naše žrtve i sav naš trud isplatili. Hvala vam!

 

 

 

Zahvaljujem gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uredima i javnim poduzećima, Lučkoj upravi Dubrovnik i Luci Dubrovnik, PU Dubrovačko-neretvanskoj, Općoj bolnici Dubrovnik, Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja, vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, hotelima, restoranima i ugostiteljima, medijima te svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspjehu ovoga Susreta. Gospodin neka blagoslovi i nagradi svaki vaš pothvat i vaša nastojanja za dobro zajednice i društva u kojemu živimo.

 

 

 

Zahvaljujem članovima Organizacijskog odbora, svim volonterima, zboru i bandu koji su sve učinili da ovaj Susret protekne u najboljem redu i ostane u dobrom sjećanju svim sudionicima.

 

 

 

 

Na kraju, iskrena zahvala vama, draga hrvatska katolička mladeži!

Hvala vam što ste na dva dana grad Dubrovnik i dubrovačku biskupiju ispunili mladenačkom ljepotom i radošću. Svojom mladošću, vedrinom, unatoč oblacima i kiši, strpljivošću, molitvom, pjesmom pokazali ste da Crkva, ovaj narod i ova zemlja imaju budućnost. Neka uskrsnuli Gospodin, koji nas je na slobodu pozvao, ohrabri svaki vaš korak, da smjelo idete ususret životu koji je pred vama. Jer znamo: uskrsli Gospodin je s nama i hoda s nama putovima našega života i naše svakidašnjice!

 

 

 

Dragi mladi sudionici SHKM-a, zazivam nad vas trajni zagovor svetog Ivana Pavla II, zaštitnika mladih!

 

Gospodin vas blagoslovio i čuvao!

 

Vidimo se u Vukovaru 2017!

 

Iz Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži pozivaju sve koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi SHKM-a na euharistijsko slavlje večeras u 20 sati u dubrovačkoj Katedrali kojim će se zahvaliti za SHKM: "Dragi naši volonteri, sudionici, obitelji, župnici - svi vi koji ste bili djelom SHKM-a Dubrovnik 2014 dođite u Katedralu na misu zahvalnicu. Mjesecima smo se davali, radili, pripremali. Vrijeme je na koncu da se zajedno okupimo i zahvalimo Gospodinu na svemu i svakome od vas."

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja