Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovačko – neretvanska županija nastavlja s projektom „Zdrav za 5!“

29.04.2014.


U okviru preventivnih programa koje provodi i podupire, Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine nastavlja s projektom „Zdrav za 5!“.

 

 

 

Radni sastanak po pitanju daljnje realizacije ovog projekta održali su predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport  te Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko – neretvanske županije zajedno s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, direktorom agencije Tera Mare d.o.o. i predstavnikom Zračne luke Dubrovnik.

 

 

 

Nacionalni preventivni Projekt "Zdrav za 5!" kojeg provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja se i u školskoj godini 2013./2014. te je postao sastavni dio curriculuma, odnosno Nastavnog plana i programa zdravstvenog odgoja, modula Prevencija ovisnosti.

 

 

 

Projekt "Zdrav za 5!" usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju prosocijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti. Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u svojstvu regionalnog koordinatora organizira aktivnost koja promovira sportske sadržaje namijenjene djeci i aktivno boravljenje u prirodi.

 

 

 

Predviđena aktivnost je planirana u vidu poludnevnog izleta na području Općine Konavle, a namijenjena je učenicima 8. razreda Osnovne škole Župa dubrovačka, Osnovne škole Cavtat i Osnovne škole Gruda. Posjetit će se značajni krajobraz Konavoski dvori, Sniježnica i Konavosko polje. Na kraju, planira se posjet Kojan Koralu i Adrenalinskom parku Cadmos Village kao primjerima održivog spoja očuvane prirode i turizma.

 

 

 

Izlet je predviđen u subotu 24. svibnja te će u aktivnostima zajedno s učenicima sudjelovati i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja