Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan nije podržao smanjeni Program Zavoda za obnovu, ravnateljica ide u mirovinu

30.04.2014.


Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je 1. konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika, koja je pod predsjedanjem novoga predsjednika, gradonačelnika Vlahušića, održana 28. travnja u prostorima Zavoda.

 

 

Župan je na samom početku naglasio članovima Upravnog vijeća nemoguću situaciju u koju je Upravno vijeće Zavoda dovedeno usvajanjem lošeg Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika, na što su u raspravi mnogi upozoravali, među njima i Dubrovačko-neretvanska županija, protiv kojeg se izjasnilo i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika i čije su bitne odredbe stavljene van snage mjerom Ustavnog suda RH. Stoga su neke točke dnevnog reda morale biti skinute iz rasprave.

 

 

 

Župan Dobroslavić nije podržao Program obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2014. god, zbog toga što on predviđa ulaganje od samo 5.384.000 kn u obnovu spomenika, za razliku od 9.853.000 uloženih u 2013. god, a da se i ne govori o najavljenoj polovini sredstava koji se planiraju naplatiti od ulaznica na gradske zidine.

 

 

 

U raspravi je utvrđeno da je neizvjesno i financiranje „hladnog pogona“  Zavoda budući da u Državnom proračunu nisu predviđena sredstva za financiranje plaaća i materijalnih troškova Zavoda koja je Ministarstvo kulture prema izglasanom Zakonu obvezno osigurati.

 

 

Upravno vijeće primilo je na znanje namjeru ravnateljice Ivanke Jemo o odlasku u mirovinu te će se raspisati natječaj za ravnatelja/icu.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja