Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Å iri se novi smrtonosni virus za koji nema cjepiva - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Å iri se novi smrtonosni virus za koji nema cjepiva

03.05.2014.


AmeriĆØke zdravstvene službe izvijestile su u petak o pojavi prvog sluĆØaja zaraze koronavirusom MERS (Middle East Respiratory Syndrome) u Sjedinjenim AmeriĆØkim Državama.

 

 

 

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavili su da je ta bolest dijagnosticirana kod jednog zdravstvenog radnika koji je 24. travnja doputovao iz Saudijske Arabije preko Londona i Chicaga.

 

 

"Predvidjeli smo da Ʀe MERS doƦi do SAD-a, spremni smo i poduzimamo brzu akciju ", rekao je direktor CDC-a Tom Frieden.

 

 

CDC je u potrazi za ljudima koji su možda bili u kontaktu sa zaraženom osobom jer se virus može širiti bliskim kontaktom.

 

 

SluĆØaj je dijagnosticiran nakon što je pacijent poĆØeo osjeƦati respiratorne simptome tri dana nakon dolaska u SAD. Simptomi ukljuĆØuju otežano disanje, kašalj i groznicu. Pacijent je trenutno u stabilnom stanju u izolaciji.

 

 

Virus se prvi put pojavio 2012. u Saudijskoj Arabiji. Od pojave bolesti evidentiran je 401 sluĆØaj, uglavnom na Arapskom poluotoku. Dosad su se izolirani sluĆØajevi zaraze MERS-om pojavili u 12 zemalja. VeƦina zaraženih ljudi razvila je teške akutne respiratorne bolesti, uz temperaturu, kašalj i otežano disanje. Od posljedica bolesti umrlo je 93 ljudi.

 

 

Službenici ne znaju odakle je virus došao ni kako se toĆØno širi. Ne postoji cjepivo ili konkretno lijeĆØenje za taj virus.

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja