Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

MORH ISTRAŽUJE: Vozač koji je skrivio smrt mladića iz Trpnja bio je vojnik, a autobus je vozio u „fušu“

04.05.2014.


Vozač autobusa koji je 1. svibnja na autocesti u Italiji doživio nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a od njih 70-ak ih je mnogo i ozlijeđeno, aktivna je vojna osoba. Za vožnju nije imao odobrenje svojih nadređenih, pa je Vojna policija MORH-a o tom slučaju pokrenula istragu.

 

 

 

Kako ističu u priopćenju, ne navodeći identitet ni inicijale osobe, provodi se istraga o angažmanu pripadnika Oružanih snaga, raspoređenog na dužnost vozača Prometnog odjela Doma Glavnog stožera OS RH-a.

 

 

 

"On je 1. svibnja 2014., radeći izvan službe, na svoj slobodan dan, vozio autobus za drugog poslodavca i na taj način sudjelovao u prometnoj nesreći u Republici Italiji, u kojoj je jedna osoba izgubila život" - piše u priopćenju MORH-a, uz napomenu da djelatnim vojnim osobama nije dopušteno, prema Zakonu o službi u OS-u, obavljati poslove i pružati usluge drugim pravnim osobama.

 

 

 

 

"To je moguće iznimno uz dopuštenje ministra obrane, ako ta djelatnost nije protiv interesa službe. No, navedeni vozač nije imao ministrovo odobrenje niti je o posluizvan službe obavijestio nadređene". Vojno stegovni sud bi nakon istrage trebao odlučiti o stegovnoj odgovornosti vojnih osoba.

 

 

 

Vozača je angažirao prijevoznik Darko Tours, od kojeg je uslugu prijevoza po Italiji naručila turistička agencija Alga Travel. Sindikat vozača jučer je upozorio da je s tom prijevozničkom tvrtkom već bilo nezakonitosti, koje su prijavljivane inspekcijama i nadležnim institucijama.

 

 

Vecernji.hr

Vezane vijesti

TEŠKA PROMETNA U ITALIJI: Poginuo mladi Pelješčanin

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja