Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vekselberg kupio hotel Belvedere

09.05.2014.


Ruski poduzetnik Viktor Vekselberg kupio je danas dubrovački hotel Belvedere za gotovo 13 milijuna eura. Transakcija je obavljena u javnobilježničkom uredu Jožice Matko Ruždjak u Zagrebu. Vekselbergova hrvatska tvrtka Vila Larus položila je jamčevinu u iznosu od 10 posto koja je bila potrebna za sudjelovanje na javnoj dražbi, a ostatak će, prema ugovoru, platiti u roku od 30 dana.

 

 

Prva javna dražba za prodaju tog nekad poznatog dubrovačkog deluxe hotela, točnije ruševina koje su od rata narušavale sliku turističkog Dubrovnika, održana je lani u ožujku, a početna cijena je bila 126,9 milijuna kuna.

 

 

 

Inače, tvrtka Hotel Belvedere od ožujka 2012. godine je u stečaju, kojeg su pokrenuli radnici zbog neisplaćenih plaća tijekom tri godine. Od 2001. godine u većinskom je vlasništvu panamske kompanije Cleostone, hrvatsko-britanski poduzetnik Zvonka Stojevića. INA je imala udio od  31,8 posto, a krajem 2010. godine hrvatska naftna kompanija je pokrenula ovršni postupak kako bi naplatila potraživanja.


 

 

 

Istinski zaljubljenik u Dubrovnik Viktor Vekselberg, ruski Židov, već godinama ima kuću u Lozici, te ekskluzivni restoran u zidinama, nekad Gil's, a danas 360. U Dubrovnik je doveo atraktivnu izložbu Fabergeovih jaja, koja je plijenila fascinantnim draguljima i velikim osiguranjem.

 

 

 

Želja mu je bila Dubrovniku izgraditi veliku koncertnu dvoranu, ali taj projekt nikad nije realiziran. Međutim, možda je sad i realizira, jer kad su bivši vlasnici predstavljali projekt obnove Belvedera, odnosno izgradnju novog luksuznog hotela s 300 soba, kongresnom dvoranom s tisuću sjedala te novom javnom  garažom s petstotinjak parkirnih mjesta, bila je predviđena i koncertna dvorana kapaciteta između 600 i 1300 mjesta.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja