Petak, 24. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

BIZANT: Rick Stein snimao pripravljanje šporkih makarula i rozate

09.05.2014.


Boravak popularnog kulinarskog velemajstora i gastronoma Rick Steina u Hrvatskoj, veliki je kompliment i za našu gastronomiju. U Dubrovniku je Stein snimao pripravljanje šporkih makarula i rozate u dubrovačkom restoranu „Kopun“, a susreo se i s najpoznatijim hrvatskim gastronom Rene Bakalovićem.

 

 

Za britansku TV kuću BBC u Hrvatskoj je upravo u tijeku snimanje serijala „Bizantinska odiseja“ kojeg je glavni lik proslavljeni kuhar i gastronom, autor 19 kuharica i 25 različitih televizijskih programa posvećenih kulinarstvu koje imaju višemilijunsko gledateljstvo– slavni Rick Stein. Stein je i vlasnik nekoliko restorana u Velikoj Britaniji, inače poznat kao strastveni ljubitelj  riba i plodova mora. Radeći serijal Odiseja, Rick Stein snimao je emisije u Španjolskoj, Indiji, Dalekom Istoku, a ove je godine došla na red i Hrvatska.

 

 

Snimanje serijala Bizantinska Odiseja koje je započelo u Veneciji uz Hrvatsku će obuhvatiti područje Albanije, Grčke i Turske, a uvrštenje naše zemlje u ovaj serijal slavnog Steina za Hrvatsku gastronomiju je veliki kompliment. Nakon Korčule i Stona, Rick Stein je sa svojom TV ekipom stigao  u Dubrovnik  gdje je prošetao Gradom, gradskim zidinama te u restoranu Kopun snimao pripravljanje šporkih makarula i rozate, a domaćica mu je Ana Bitanga, vlasnica restorana.

 

 

Rick također priprema i kuharicu u sklopu ovog velikog projekata, a u koju će uvrstiti i recept dubrovačke rozate i još nekih jela jer kako sam kaže sada je u Hrvatskoj prvi put i upija odlične prve dojmove i informacije, a kada se vrati doma prikupit će sve na jednom mjestu, sam pripremiti sva jela koja je probao s originalnim receptima.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja