Četvrtak, 16. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Veliki interes otočana za unapređenje sustava zaštite i spašavanja

16.05.2014.


U proteklom tjednu službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje proveli su osposobljavanje članova stožera zaštite i spašavanja te vatrogasnih zapovjedništava  Grada Korčule i općina Vela Luka, Blato, Smokvica, Lumbarda i Lastovo, kao i zapovjedništva civilne zaštite Grada Korčule.

 

 

Dobrom suradnjom PUZS-a Dubrovnik s načelnicima stožera za zaštitu i spašavanje s područja otoka Korčule i Lastova, njihovim vatrogasnim zapovjednicima, kao i službenicima jedinica lokalne samouprave zaduženih za poslove zaštite i spašavanja, osposobljavanju je nazočio veliki broj članova koji su pokazali izniman interes i angažman.

 

 

Domaćini osposobljavanja bili su Grad Korčula i Općina Blato, pa se tako osposobljavanje za općine Blato, Vela Luka, Smokvica i Lastovo održalo u prostorijama Osnovne škole Blato, dok je osposobljavanje za Grad Korčulu i Općinu Lumbarda organizirano u Vatrogasnom domu DVD-a Korčula.

 

 

Program osposobljavanja stožera i zapovjedništava podrazumijeva upoznavanje sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u jedinicama lokalne samouprave,  odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima. Nakon toga prezentirana im je studija slučaja poplave u dolini Neretve, da bi na kraju stečeno znanje i prethodno iskustvo pokazali u simulacijskoj vježbi zamišljenog potresa na području njihovih jedinica lokalne samouprave, gdje su imali priliku provjeriti svoju osobnu i organizacijsku spremnost za slučaj velike nesreće ili katastrofe.

 

 

Potvrde o završenom osposobljavanju polaznicima će izdati Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske
Don Miljenko Babaić u Mline a don Bernardo Pleše u Ston
KORONA: Pet novih slučajeva zaraze, dvoje iz Župe


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja