Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predavanje dr. Iva Banca 'Dubrovnik i hrvatski identitet'

20.05.2014.


U prostorima Ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu   održano je  predavanje dr. Iva Banca   „Dubrovnik i hrvatski identitet“.

 

 

 

Predavanje je uveo župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. U punoj dvorani našli su se brojni zainteresirani, od pomoćnice Glavnog tajnika NATO-a gđe Kolinde Grabar Kitarović, šefa misije Crne Gore pri EU, predstavnika Stalnog predstavništva RH pri EU, predstavnice Veleposlanstva RH pri Kraljevini Belgiji, zaposlenika Europske komisije, predstavničkih ureda europskih regija, do Hrvata koji žive i rade u Belgiji.

 

 

 

U predavanju koje je praćeno s iznimnom koncentracijom dr. Banac je naglasio važnu ulogu Dubrovnika u hrvatskoj povijesti, posebno obradivši pozitivne utjecaje Dubrovnika u formiranju modernog hrvatskog političkog i kulturnog identiteta u kretanjima od 18. stoljeća do borbe za hrvatsku neovisnost dvadesetog stoljeća.

 

 

 

Ovo je drugo predavanje koje Dubrovačko-neretvanska županija organizira u Bruxellesu, želeći približiti sjedištu EU teme iz naše Županije, ali i pokazati crtice iz naše prebogate povijesti koje uvijek iznova oduševe slušatelje. Naime, već je održano predavanje dr. Lovra Kunčevića o Diplomaciji Dubrovačke Republike.

 

 

 

Također, u sklopu europskog tjedna u Bruxellesu obilježen je Festival Europe i Dan otvorenih vrata europskih institucija. Povodom ove manifestacije predstavništvo Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu organiziralo je u Odboru regija informativni štand na kojem je predstavljena turistička i gastronomska ponuda Dubrovačko-neretvanske županije, mogućnosti stranih investicija te primjeri uspješno implementiranih projekata financiranih iz europskih fondova. Događanje je privuklo brojne posjetitelje koji su iskazali i veliki interes za promotivne materijale Dubrovačko – neretvanske županije.

 

 

 

Uz štandove hrvatskih županija, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Brodsko-posavske  i Istarske županije, predstavile su se i mnoge druge europske regije kao i organizacije koje djeluju u Bruxellesu.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja