Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

„Zdrav za 5!” - župski i konavoski osnovci obilaze Konavle

22.05.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija organizator je projekta „Zdrav za 5!” koji će se održati u subotu 24. svibnja 2014. od 8 do15 sati u Konavlima. 

Program se provodi uz potporu Općine Župa Dubrovačka, Općine Konavle, Zračne Luke Dubrovnik i gospodarskih subjekata TO „Mlin“, Kojan Korala i Adrenalinskog parka Cadmos Village, a suorganizatori su Općina Konavle, Općina Župa dubrovačka, Policijska uprava DNŽ, Zavod za javno zdravstvo DNŽ. Okupljanje svih sudionika predviđeno je u 10 sati u Konavoskim dvorima. 

Ovogodišnji program provesti će se  za učenike 8. razreda Osnovne škole Župa dubrovačka, Osnovne škole Cavtat i Osnovne škole Gruda. Posjetit će se Đurovića špilja, koja se nalazi u okviru Zračne luke Dubrovnik. 

Sudionici će se upoznati sa speleologijom i biospeleologijom i ostalim zaštićenim špiljama i jamama na području Dubrovačko-neretvanske županije, te zaštitom podzemlja i podzemnog života. Nakon toga planira se posjet značajnom krajobrazu Konavoski dvori, koji se nalazi na području Natura 2000 HR2000946 Sniježnica i Konavosko polje.
Predstavnici DNŽ istaknuti će potrebu održivog razvoja uz očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, vidljivo na primjerima u Konavlima, predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ upoznati će sudionike sa zaštićenim dijelovima prirode te zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i staništima na području Općine Konavle i Općine Župa dubrovačka, a predstavnici Zavoda za javno zdravstvo o važnosti zaštite i očuvanja kvalitete vode za piće. Planiran je i posjet Kojan Koralu i Adrenalinskom parku Cadmos Village, kao primjerima održivog spoja očuvane prirode i turizma. Tu će sudionici slušati o važnosti boravka u prirodi i bavljenju aktivnostima na svježem zraku, vidjeti primjere dobrog korištenja prostora, bez uništavanja prirode i krajobraza, a imati će i prilike okušati svoje vještine u raznim sportskim aktivnostima.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja