Četvrtak, 19. rujna 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

U obrani od poplava sudjeluje 670 pripadnika Oružanih snaga RH

22.05.2014.


U obrani od poplava u Slavoniji danas je angažirano oko 670 pripadnika Oružanih snaga RH koji pružaju pomoć stanovnicima poplavom ugroženih područja kao kao i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

 

 

 

U obrani od poplava u Slavoniji danas je angažirano oko 670 pripadnika Oružanih snaga RH koji pružaju pomoć stanovnicima poplavom ugroženih područja kao kao i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ i PZO) koji obavljaju zadaće u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

 

 

 

U Županji Hrvatska vojska angažirala je 98 pripadnika HV-a, s 11 vozila i jednim sanitetskim. Angažirano je i 50 pripadnika bojne PZO s četiri vozila, a u tijeku je izmještanje 20 pripadnika inženjerijske bojne u vojarnu Bosut u Vinkovcima s dva terenska vozila.

U Drenovcima je 51 pripadnik bojne PZO preuzeo dosadašnje aktivnosti 86 pripadnika 1. mehanizirane bojne "Sokolovi", zajedno sa šest vozila i jednim sanitetskim vozilom. Na području Gunje i Račinovaca 47 pripadnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske s tri amfibijska vozila i čamca, četiri terenca i kombijem, angažirano je na izvlačenju stoke.

 

 

 

U Vrbanji je angažirano 35 pripadnika inženjerijske bojne sa sredstvima inženjerijske bojne, labudicom i s više ostalih vozila i tri čamca. U Posavskim Podgajcima angažirano je stotinu pripadnika bojne "Gromovi" na aktivnostima punjenja vreća s pijeskom, te nadzoru i popravku nasipa.

 

 

 

U Soljanima je angažirano 85 pripadnika bojni "Tigrovi" i "Gromovi", s pet vozila i jednim sanitetskim. U Babinoj Gredi angažirano je pet pripadnika inženjerijske bojne, s više specijaliziranih vozila bili angažirani na aktivnosti utovara i odvoza šute i kamena na prilaznu cestu do nasipa.

 

 

 

Zapovjedništvo za potporu angažiralo je danas 36 pripadnika s 12 vozila, od kojih dvije cisterne i dva sanitetska vozila te tri poljske kuhinje u Otoku, Cerni i Gradištu. Dvije cisterne za dostavu pitke vode angažirane su u Okučanima i vojarni u Vinkovcima. U Okučanima je jučer dostavljeno 7000 litara vode, a za potrebe kuhanja na lokacijama Otok, Cerna i Gradište izdano je 3500 litara vode. U Cerni se u poljskoj kuhinji priprema 400 obroka, u Otoku 600 obroka, a u Gradištu također 600 obroka. Na sanitetskim osiguranjima ukupno je angažirana dva sanitetska tima i jedan epidemiološki tim, koji su raspoređeni u sportskoj dvorani Cerna i vojarni u Vinkovcima.

 

 

Helikoperi HRZ-a također su bili angažirani pa je tako jedan helikopter Mi-8 MTV iz sastava Eskadrile transportnih helikoptera nastavio pružati zračnu potporu na području Slavonije. Tijekom jučerašnjeg dana, na prostoru Osijek-Županja prevezao 25 vojnika i drugog osoblja angažiranog u zaštiti i sanaciji poplavljenih područja. Polazna slavonska baza ove helikopterske posade su Vinkovci. Letačka posada sveukupno je do danas u zračnoj potpori stanovništvu Slavonije ostvarila 13 sati naleta, pri čemu je prevezla 93 osobe.

 

 

Na području BiH djeluju dva helikoptera tipa Mi-8 MTV, a jučer su djelovali na prostoru Orašja gdje su posade provele u zraku 10 sati i pri tome prevezle 11 osoba i 34 tone tereta, te sudjeluju u sanaciji i zaštiti nasipa.

 

 

 

Od upućivanja u BiH letačke posade HRZ i PZO sveukupno su do danas imale 169 letova s ostvarenih 63 sata naleta, a prevezle su 261 osobu i 90 tona različitog materijala. Polazna baza posada je aerodrom Rajlovac kod Sarajeva, priopćio je danas MORH. 

 

 

Hina

Najčitanije (7 dana)

Stanari sele iz škole na Kantulama, dodatna dva razreda
4U4K Sinergija lokalne zajednice, sveučilišta i međunarodnih institucija u očuvanju konavoske kulturne baštine
OPĆINA: Fekalije u Mlinima nisu iz sustava odvodnje otpadnih voda


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja