Utorak, 16. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan potpisao Sporazum o suradnji s regijom Emilia Romagna

27.05.2014.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Bologni Sporazum o suradnji između Dubrovačko – neretvanske županije i regije Emilia Romagna.

 

 

Sporazum je rezultat dosadašnje dobre suradnje s ovom talijanskom regijom, zajedničkih EU projekata te suradnje u okviru aktivnosti Jadransko – jonske euroregije. Emilia Romagna, s oko 4.4 miliuna stanovnika, jedna je od najrazvijenijih regija u Europi.

 

 

Dubrovačko – neretvanska županija i regija Emilia Romagna sporazumom su definirale područja od zajedničkog interesa te moguće suradnje: Planiranje i upravljanje modelima održivog teritorijalnog razvoja, socijalni i gospodarski razvoj, promocija i zaštita kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, edukacija, institucionalna nadogradnja i cjeloživotno učenje, promet i logistika, inovacije u području tehnologije, znanosti i kulture te integrirani razvoj održivog turizma.

 

 

Regija Emilia Romanga voditelj je Odbora za okoliš, jadransko – jonske euroregije pa je ovom prilikom u Bologni održana i konferencija Odbora za okoliš na temu „Inovacija i integracija s ciljem kvalitetnije teritorijalne politike na makroregijonalnoj razini“. Župan Dobroslavić, ujedno i potpredsjednik Jadransko – jonske euroregije, u uvodnom je djelu konferencije pozdravio inicijativu za ovakvo događanje i naglasio važnost šest odbora Jadransko – jonske euroregije, koji su imali značajnu ulogu u davanju smjernica za izradu Jadransko – jonske makroregijonalne strategije te naglasio važnost suradnje među regijama kako bi se strategija što kvalitetnije implementirala.

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
Konstituiran Savjet mladih Općine Župa dubrovačka
Županija i Župi odobrila novac za projekte na pomorskom dobru


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja