Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan potpisao Sporazum o suradnji s regijom Emilia Romagna

27.05.2014.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Bologni Sporazum o suradnji između Dubrovačko – neretvanske županije i regije Emilia Romagna.

 

 

Sporazum je rezultat dosadašnje dobre suradnje s ovom talijanskom regijom, zajedničkih EU projekata te suradnje u okviru aktivnosti Jadransko – jonske euroregije. Emilia Romagna, s oko 4.4 miliuna stanovnika, jedna je od najrazvijenijih regija u Europi.

 

 

Dubrovačko – neretvanska županija i regija Emilia Romagna sporazumom su definirale područja od zajedničkog interesa te moguće suradnje: Planiranje i upravljanje modelima održivog teritorijalnog razvoja, socijalni i gospodarski razvoj, promocija i zaštita kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, edukacija, institucionalna nadogradnja i cjeloživotno učenje, promet i logistika, inovacije u području tehnologije, znanosti i kulture te integrirani razvoj održivog turizma.

 

 

Regija Emilia Romanga voditelj je Odbora za okoliš, jadransko – jonske euroregije pa je ovom prilikom u Bologni održana i konferencija Odbora za okoliš na temu „Inovacija i integracija s ciljem kvalitetnije teritorijalne politike na makroregijonalnoj razini“. Župan Dobroslavić, ujedno i potpredsjednik Jadransko – jonske euroregije, u uvodnom je djelu konferencije pozdravio inicijativu za ovakvo događanje i naglasio važnost šest odbora Jadransko – jonske euroregije, koji su imali značajnu ulogu u davanju smjernica za izradu Jadransko – jonske makroregijonalne strategije te naglasio važnost suradnje među regijama kako bi se strategija što kvalitetnije implementirala.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja