Subota, 20. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj

31.05.2014.


Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem ovotjednom članku na tom portalu pod naslovom "13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj".

 

 

U tom članku autorica Kate Aulette predstavlja 13 hrvatskih odredišta koje bi trebalo posjetiti da bi se osjećali pobjednički u životu, ističući u uvodu da Hrvatska među brojnim drugim destinacijama 'totalno pobjeđuje' s prekrasnim krajolikom, 'šik' morskim gradovima i lukama, nacionalnim parkovima koji ostavljaju 'bez daha' i otocima za zabavu i uživanje.

 

 

Izbor od 13 hrvatskih odredišta počinje opisom otoka Visa (odlično vino, plodovi mora, priroda), Krka (netaknute plaže, divna hortikultura, puno aktivnosti) i Hvara (najsunčaniji, najluksuzniji-super jahte i dosta posjećen otok), koje slijedi Dubrovnik (bogata povijest, odlična hrana i krajolik; tko ga ne bi volio?) i njegovi 'ljupki' botanički vrtovi Trsteno.

 

 

Potom izdvaja Plitvička jezera ('veličanstven park', 'suludo prekrasna voda' u kojoj nije dopušteno plivanje) te Istru ('nova Toskana', brežuljci i mjesta uz more, ukusna hrana) i u njoj Rovinj (ne smijete ga propustiti!), a onda 'odlazi' na plažu Zlatni rat u Bolu na otoku Braču (najpoznatija u zemlji, 'zapanjujuća'), Zadar ('sramota ako ga zaobiđete' jer ima predivnu arhitekturu, spomenike i staru jezgru) i na Elafitske otoke (nema automobila, a Lopud za 'pobjeći').

 

 

Prikaz završava Zagrebom ('grad u unutrašnjosti', umjetnost, pubovi i aktivnosti na otvorenom) te Mljetom (šumovit otok gdje je navodno sedam godina živio Odisej).

 

 

Zbog čestih ovogodišnjih, prilično pozitivnih objava o Hrvatskoj HuffPosta (skraćeno) u podrubrici Travel, Hina je provjerila u Glavnom uredu HTZ-a je li se na njihovom popisu stranih novinara, kojima u suradnji sa stranim predstavništvima suorganiziraju studijska putovanja po Hrvatskoj, nalazi netko iz tog medija.

 

 

Doznaje se da do sada nitko od njihovih autora nije u suorganizaciji HTZ-a bio u Hrvatskoj, ali da u ovom lipnju dolazi 'freelancer' Rupert Parker koji je specijalist za gourmet, gastro i enološke teme te će posjetiti Istru i o tome pisati 'za račun' britanske podružnice HuffPosta.

 

 

Uz to će, kako kažu u HTZ-u, kao član žirija sudjelovati i na međunarodnom festivalu turističkog filma "Zagreb Tour Film" koji će se održavati idući tjedan.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja