Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Liniæ: Može li na èelu SDP-a biti osoba koja se bavi prljanjem i eliminacijom èlanstva - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

Liniæ: Može li na èelu SDP-a biti osoba koja se bavi prljanjem i eliminacijom èlanstva

31.05.2014.


Bivši ministar financija Slavko Liniæ izjavio je kako æe se obratiti èlanovima Glavnog odbora na iduæoj sjednici i izreæi svoje mišljenje te time, rekao je, skinuti teret odgovornosti zbog toga što nije ranije progovorio o naèinu na koji Zoran Milanoviæ vodi SDP i Vladu.

 

 

 

 "Sigurno æu postaviti pitanje da li predsjednik stanke može biti osoba koja se bavi prljanjem èlanova stranke, koja svoj apsolutizam u upravljanju gradi na eliminaciiji èlanstva", kazao je Liniæ, koji i od èlanova Glavnog odbora oèekuje da otvoreno kažu svoje mišljenje, za Hrvatski radio.

 

 

 

"Kako æe se izjasniti pojedini èlanovi to je uvijek upitno. Dobar dio njih neæe prihvatiti moje argumente, a dio æe pokušati ocijeniti koliko je štetna promjena Milanoviæa jer ona ugrožava i koalicijsku vladu. Sve su to stvari koje jako dobro razumijem, ali æu skinuti teret odgovornosti jer nisam ranije pokušao reæi da je ovakav naèin voðenja stranke nešto što nije nije SDP-ovski i demokratski. To je èista samovlada i totalitarizam, a ne demokracija i za to sebe smatram odgovornim", ustvrdio je bivši ministar financija.

 

 

 

Ocijenio je da æe taj teret odgovornosti i dalje nositi ali i da ga imaju svi drugi u stranci koji æe odluèivati na temelju onoga što je izreèeno.

 

 

 

Liniæ kaže kako nikada nije bio izbor Zorana Milanoviæa za ministra financija, veæ ga je premijer pozvao u vladu na zahtijev dijela starih èlanova, koji su ocijenili da je ugledan èlan stranke, puno zna o financijama, da može realizirati Program 21 i koji su znali da Liniæ kao SDP-ovac tu funkciju neæe odbiti.

 

 

 

"Bio je to spoj neželjenog djeteta. Ja zaista nisam bio izbor Zorana Milanoviæa, ali sam dobio mandat zbog zahtijeva dijela èlanstva, a svoj sam posao obavljao neovisno o tome što nisam bio premijerov miljenik".

 

 

 

S druge strene, Liniæ kaže kako si ne predbacuje što je podržao Milanoviæev izbor za predsjednika stranke 2007. godine. 
 

 

 

Milanoviæ je, kaže, bio mlad, ambiciozan, dobar govornik, novo lice u politici i zbog toga mu se priklonio u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a. Dodaje, meðutim, da tek kad èovjek dobije komadiæ vlasti, onda pokaže pravo lice, pa je danas razoèaran jer je krivo procijenio Zorana Milanoviæa i dao mu svoju potporu.

 

 

 

Liniæ je rekao da bi najbolje rješenje za vladu, koaliciju, ali i graðane, bilo novi mandatar. Ali, buduæi da je stranka podijeljena, drži da nije moguæe ponuditi novog mandatara pa su onda rješnje prijevremeni izbori.

 

 

 

"Za SDP i koalicijske partnere, ali i za graðane, najbolje rješenje bila bi vlada s novim mandatarom da ne gubimo vrijeme na izbore, ali procjenjujem da je nemoguæe imati jedinstvenu stranku u rušenju predsjednika stranke."

 

 

 

Ukoliko pak doðe do njegovog izbacivanja iz SDP-a, Liniæ namjerava ostati nezavisni zastupnik. Kaže kako ga je "sam zaradio" i da mu SDP nije donio mandat, iako ga je omoguæio mnogima. (Hina)

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja