Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

GP Karasovići – u teretnom vozilu pronađena marihuna vrijedna preko 2,5milijuna kuna

02.06.2014.


Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer 1. lipnja oko 9.10 sati pristupilo je teretno vozilo albanskih nacionalnih oznaka u kojem je pronađeno 46 paketa marihuane, ukupne težine 51.590 kilograma, priopćeno je danas iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 

 

Vozilom je upravljao 26-godišnji državljanin Albanije, a droga je pronađena u preinačenom dijelu vozačevog i suvozačevog sjedišta. Naime, tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Policijske postaje Gruda u suradnji sa djelatnicima Carine uočili su preinake u spomenutom dijelu teretnog vozila zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je od Županijskog suda u Dubrovniku zatražen nalog za pretragu. Pretragom su u preinačenom dijelu pronađeni paketi sa drogom čija sveukupna tržišna vrijednost iznosi gotovo 800 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dosegla iznos od preko 2,5 milijuna kuna.

 

 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 26-godišnji državljanin Albanije jutros je doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

Osim spomenutog, policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom proteklog vikenda spriječili su dva državljana Kosova i jednog državljanina Albanije u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

 

 

Naime, dvojica su zatečena u mjestu Karasovići, Konavle nakon što su državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešli nezakoniti i to pješice, dok je državljanin Albanije pokušao nezakoniti ući u RH koristeći krivotvorenu albansku putovnicu na graničnom prijelazu Karasovići.

 

 

Također, prilikom obavljanja granične kontrole u petak, 30. svibnja u popodnevnim satima policijski su službenici posumnjali u krivotvorenje broja šasije na automobilu crnogorskih nacionalnih oznaka, a za koji automobil je provjerom utvrđeno kako je ukradeno. Vozilo je oduzeto, a policija radi na utvrđivanju stvarnog vlasnika vozila, navodi se također u priopćenju.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja