Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

MALI NOGOMET - Dubrovačka biskupija pobjednik KMNL-a!

02.06.2014.


Malonogometna ekipa župe sv. Petra – Boninovo, predstavnica Dubrovačke biskupije, osvojila je u nedjelju 1. lipnja u Pazinu u Porečkoj i Pulskoj biskupiji naslov pobjednika nacionalne Katoličke malonogometne lige, najveće neprofesionalne malonogometne lige u Republici Hrvatskoj.

 

 

U utakmicama po skupinama ekipa Župe sv. Petra započela je pobjedom protiv ekipe Župe Pohođenja BDM iz Šibenske biskupije rezultatom 2:0, nakon čega je s ekipom Župe s. Mateja – Ravne Njive iz Splitsko-makarske nadbiskupije, odigrala neriješeno 1:1. U trećoj utakmici imala je težak zadatak s obzirom da je igrala protiv domaćina iz Porečke i Pulske biskupije, te je i ta utakmica završila neriješenim rezultatom 1:1. Četiri skupljena boda u skupinama bila su dovoljna za prolaz u četvrtfinale gdje se susrela s ekipom Župe sv. Petra iz Zagreba i pobijedila 1:0. U polufinalu protiv ekipe iz Župe sv. Ilije – Stolac (Mostarsko duvanjska biskupija), nakon produžetaka rezultat je bio 2:1. U finalu predstavnici Dubrovačke biskupije susreli su se s ekipom iz Župe Marije Pomoćnice iz Riječke nadbiskupije, te odnijeli pobjedu 2:1.

 

 

U završnici KMNL-a sudjelovalo je ukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija, iz koje su došli i prošlogodišnji pobjednici završnice, Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija kao domaćin s dvije ekipe, Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija koja  je ove godine sudjelovala prvi put, te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici fair-play nagrade.

 

 

Za Župu sv. Petra igrali su: Alen Turuk (najbolji vratar završnice), Ivan Kalauz, Maro Kalauz, Marko Dadić, Mateo Vodopić (najbolji igrač završnice), Martin Oreč, Nikola Bazdan i Matej Nađ, dok je bio voditelj Davor Glavinić.

 

 

Cilj KMNL-a, koji se ove godine održava već jedanaestu godinu zaredom, je druženje i upoznavanje mladih iz cijele domovine te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom. KMNL u Dubrovačkoj biskupiji je strukturiran po dekanatima, a pobjednici dekanata nalaze se u završnici, što bilo slučaj i ove godine kada je naslov pobjednika Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije osvojila Župa sv. Petra, te na taj način izborila sudjelovanje na nacionalnoj razini KMNL-a u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Ovo je prvi put da je ekipa iz Dubrovačke biskupije pobijedila na nacionalnoj razini. 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja